Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türk atına binmedi, jokeyliği tehlikeye girdi

        Türk Sanayici İbrahim Aracı, sanayiciliğin dışında yakın çevresi tarafından at yetiştiriciliğine olan merakıyla ve bu alandaki büyük uluslararası başarısıyla tanınıyor. Ancak, bu hafta başında uğradığı büyük haksızlıktan dolayı İngiliz hukuk tarihinde ilginç ve dikkat çekici bir şekilde iz bıraktı.

        Son bir aydır İngiliz Derby koşusuna hazırlanan ve at camiasında da çok tanınan Native Khan adlı atının bu haftaki Derby'de koşması için İngiltere'nin en tanınmış beş defa şampiyon olmuş jokeylerinden Kieren Fallon ile el sıkışmışlar ve sözleşme imzalamışlardı. Geçen haftada da ünlü jokey Native Khan'a binerek ön eleme koşularını da başarıyla geçerek Derby'de koşacağını dünya aleme ilan etmişti.

        Cumartesi günü sezonun en önemli koşularından olan koşuya Kraliçe Elisabeth'in katılacağı, kendi atları da olan Kraliçe'nin Native Khan'ı da yakından inceleyeceği at meraklılarına duyurulmuştu.

        Ancak, aniden Kieren Fallon ahde vefa ilkesini unutup daha sözleşmedeki imzası kurumadan başka bir ata bineceğini açıkladı. İbrahim Aracı da hemen hakkını aramak için Londra'da Regnum Solicitors hukuk bürosundan avukatı Mehmet Ali Erdoğan'ı aradığında İngiliz hukuk tarihine geçeceğini bilmiyordu. Avukat Mehmet Ali Erdoğan daha önce hiç örneği olmayan bu durum için hızla bu konuda uzman bir hukuk ekibi oluşturarak hemen Yüksek Mahkemeye başvurdu.

        Kieren Fallon duruşmada sözleşme ihlali olmadığını iddia etmiş, İbrahim Aracı'nın avukatları Mehmet Ali Erdoğan, Patrick Lawrence, Can Yeğinsu ve Hakkı Çelebi hazır bulunarak durumu Perşembe günü Yüksek Mahkemeye anlatarak Kieren fallon'un yarıştan men edilmesini talep etmişlerdi. Hakim Kieren Fallon'un 'sözleşmeyi ihlal ettiğini karar vermiş ancak koşmasını yasaklamaktan kaçınmış ve Cumartesi günü yarışabileceğine karar vermişti.

        İbrahim Aracı bu ret kararının üzerine pes etmeyerek hemen hızla hukuk ekibine temyize gitmesi talimatını vererek temyize gitti.

        Çok hızlı bir şekilde 24 saat içerisinde aynı ekip çalışarak ve bugun Cumartesi günü sabah erken saatlerde temyiz mahkemesini de açtırıp Kieren Fallon'un bugünkü koşuya katılmaması için yasak kararını çıkarttılar.

        Avukatlardan Erdoğan, önceki duruşmada da davada haklılıklarının onaylandığını fakat jokeyin koşmasına red kararı çıkartamadıklarını ama bu son temyiz kararıyla müvekkili İbrahim Aracı'nın gerçekten mutlu olduğunu söyleyerek arka planda bu davaya destek olan mahkemede sunumu ve mütalayı yapan Queens Counsel Patrick Lawrence, Barrister Can Yeğinsu ve dosyaları arka planda hazırlayan Hakkı Çelebi ve Faruk Tepeyurt'a teşekkür etti.

        Temyiz Hakimi Hukuk Lordu Jackson kararını verirken "At yarışları dünyasında rol alan önemli şahsiyetlerin bariz bir sözleşme ihlalini gerçekleştirmeleri için bir ayrıcalıkları yoktur" diyerek ünlü jokeyi yarışa girmekten men etti.

        Yarışın favorilerinden olan Kieren Fallon bir anda bu 48 saat içerisinde gerçekleşen iki duruşmadan dolayı yarışın dışında kaldı.

        Olay, İngiliz basınında da geniş yer buldu.

        Guardian'daki haber Telegraph'ın haberi BBC'nin haberi
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ