Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD destek bekliyor

        Amerikan CBS televizyonunda Scott Pelley ile mülakat yapan ABD Dışişleri Bakanı Clinton, "ABD'nin henüz niçin Esad'a istifa etmesi çağrısında bulunmadığı" sorusuna, diğerlerinin seslerini çıkarmasını beklediklerini belirterek, ABD'nin, Esad'ın meşruiyetini kaybettiği hakkındaki açıklamaların "çok açık" olduğunu vurguladı.

        Clinton burada önemli olanın sadece ABD'nin sesini çıkarması olmadığını, bu seslerin dünya genelinden gelmesinden emin olmak istediklerini kaydetti.

        Esad'a baskının gerekli olduğunu bildiren Clinton, Avrupa'nın bu yönde daha fazla adım atmasını, Çin'in Washington'la beraber hareket etmesini görmeyi istediklerini belirterek, ABD'nin durduğu yer hakkında kimsenin şüphesi olmadığını bildirdi.

        Clinton, Suriye'de bir organize muhalefetin Esad'a baskı için gerekli olduğunu, ABD'nin muhaliflerin birleşmesini desteklediğini açıkladı.

        Yeni yaptırım uyarısı

        ABD Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulanabileceği uyarısında bulundu. ABDDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'de hükümet karşıtı gösterilerde halka karşı şiddet kullanımının sona erdirilmemesi halinde, yaptırım listesinin genişletileceğini söyledi.

        Öte yandan Suriye'deki insan hakları eylemcileri, ülkenin orta kesimlerindeki Humus vilayetinin Kuseyr kasabasında öldürülen sivil sayısının 11'e yükseldiğini belirttiler. Kasabada çok sayıda da yaralının olduğu kaydedildi.

        Askerlerin10 kadar tank desteğinde girdiği Kuseyr kasabasında, Bassatin bölgesine kaçmayaçalışan halkın üzerine ateş açtığı, kasaba sakinlerinin tarlalara kaçtığı bildirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ