Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "AB 21. yüzyılın hasta adamı"

        AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü için İzmir'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği'ne (AB) seslendi.

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. kuruluş yıldönümünü Bayraklı Arena Eğlence Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeği ile kutladı. 2 bin kişilik iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Eski Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Mehmet Tekelioğlu, AK Parti Eski Milletvekilleri Taha Aksoy, İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, İsmail Hasgür, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti meclis üyeleri ile çok sayıda parti üyesi ve bürokrat katıldı. Kuraklık ve açlıkla savaşan Somali halkı için para bağışlarının da toplandığı gecede konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yeniliklere açık İzmir'in Türkiye'nin ufku olacağını belirterek, "Şimdi İzmir'de AK Parti zamanı" dedi.

        Partinin 10. yılının değerlendirmesini yapan Bakan Egemen Bağış ise 10 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini, sırada İzmir'in olduğunu ifade ederek, "10 yıl boyunca Türkiye için yollar inşa ettik, çocuklarımız için üniversiteler inşa ettik, sağlıkta dönüşüm programları gerçekleştirdik. Adalet sarayları, modern konutlar, kentsel dönüşüm programları ile illerimizin çehresini değiştirdik. Darısı İzmir'in başına" dedi.

        AB BÜYÜK DÜŞÜNMELİ

        Gecede Türkiye'yi üyeliğe kabul etmeyen AB'ye tepki göstererek birliği düşünmeye davet eden Bağış şöyle devam etti:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ