Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya türkiye israil, israil, türkiye'nin israil'e yaptırımları, türkiye'nin yaptırımları, mavi marmara raporu, israil hükümeti, tedbirler, kudüs'te gösteri, kudüs'te israil'e karşı dev gösteri, haaretz

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tarihi konuşmasının çeşitli bölümünde özellikle gelinen durumdan mevcut İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu sık sık vurgulaması dikkatlerden kaçmadı.

        Bu vurgu Davutoğlu'nun konuşmasının son bölümünde ise net bir beyana dönüşerek, alınan önlemlerin İsrail Devleti veya halkına karşı olmadığı, ilişkilerde gelinen nokta ve alınan önlemlerin şu anda görevde bulunan İsrail hükümetinin tutumundan kaynaklandığı açıkça vurgulandı.

        Davutoğlu açıklamasında, "Bu vesileyle aldığımız ve alacağımız tedbirlerin sadece mevcut İsrail hükümetinin tutumuyla alakalı olduğunu vurgulamak isterim.

        Amacımız tarihe malolmuş Türk-Yahudi dostluğuna halel getirmek değil, bilakis İsrail hükümetini bu istisnai dostluğa sığmayan bir yanlıştan geri döndürmektir" ifadesini özellikle vurguladı.

        KUDÜS'TE HÜKÜMET KARŞITI DEV GÖSTERİ

        Bu gelişmenin ardından İsrail gazetesi Haaretz, yarın Kudüs'te İsrail hükümetine karşı büyük bir gösteri düzenleneceğini yazdı. Bunun öncesinde ise bugün zaten Berşevalılar'ın hükümetin ekonomi politikalarına karşı, "Bizi Filistin roketleri değil Netanyahu'nun ekonomi politikaları öldürüyor" sloganıyla bir göstere gerçekleştirdi belirtiliyor. Yani Türkiye'nin bilhassa İsrail hükümetini hedef alan çıkışı, ülkedeki ekonomik durumla birleşerek önümüzdeki günlerde Netanyahu Hükümeti'ni ciddi şekilde sıkıştıracağa benziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ