Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Olay yaratan kareler! GALERİ/VİDEO

        Sıra dışı reklamlarıyla bilinen İtalyan giyim markası United Colors of Benetton, şok bir kampanyaya daha imza attı. Vatikan öfkeyle ayağa kalktı. Benetton “Nefrete Karşı” sloganını kullandığı son reklam kampanyasında, fotomontaj yöntemiyle Papa 16. Benedikt’i, Mısır El-Ezher Üniversitesi’nin camisinin imamı Ahmed el Tayyip’le, Obama’yı da Çin Lideri Hu Jintao’yla dudak dudağa öpüşürken gösterdi.

        Papa’yla Mısırlı imamın afişi, Vatikan’a 100 metre uzaklıktaki St. Angelo Köprüsü’ne asıldı.

        Yine Benetton diğer afişlerinde de dünya barışına gönderme yaparak, İsrail Başkanı Benyamin Netanyahu ile Filistin lideri Mahmud Abbas ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’i öpüştürdü. Papa’yı imamla dudak dudağa gösteren fotomontaj afiş, Vatikan’ı ayağa kaldırdı.

        Vatikan, Benetton'a dava açıyor

        Vatikan, Papa ve Kahireli bir imamı öpüşürken gösteren fotomontajı reklam kampanyasında kullanan İtalyan giyim şirketi Benetton'a dava açmaya hazırlanıyor.

        Vatikan, fotomontajla ilgili açıklamasında, söz konusu görüntünün ''yalnızca Papa'nın ve Katolik Kilisesi'nin itibarına değil, aynı zamanda inananların hassasiyetlerine yönelik bir saldırı'' olduğunu belirterek, fotomontajın yayımlanmasını engellemek için yasal yollara başvuracağını kaydetti.

        Benetton, Papa 16. Benediktus'u Kahireli bir imamı öperken gösteren fotomontajı, Vatikan'ın baskısı üzerine reklam kampanyasından kaldırmak zorunda kalmıştı. Şirket, kampanyanın amacının nefret kültürüyle mücadele etmek ve hoşgörüyü beslemek olduğunu açıklamıştı.

        İLK DEĞİL

        Benetton daha önce bir rahip ve rahibeyi öpüştürdüğü reklam afişiyle de büyük tepki çekmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ