Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mavi Marmara baskını İsrail Türkiye David Meiden

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronot gazetesinde, Türkiye'nin Mavi Marmara konusunda geri adım attığı iddia edildi. İsmi açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırılan habere göre, Türk tarafını temsil eden yetkililer, tüm davaların askıya alınması talebinde bukundu. Gazetenin iddiasına göre askıya alınan davalar Hem Mavi Marmara baskınının emrini verenleri hem de baskına katılanları kapsıyor.

        Gazete, davaların askıya alınmasının, İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimi yumuşatmaya çalışan ABD'nin çabaları sonucu gerçekleştiğini belirtti. Kararda, iki ülke arasındaki sorunların aşılmasında formul bulmaya çalışan eski Mosad yetkilis David Meidan'ın da çabalarının etkili olduğu belirtildi.

        ÖZÜR VE TAZMİNAT TALEBİ

        Mavi marmara baskını sonrasında Türkiye, İsrail'le ilişkilerin düzelebilmesi için resmi özür dilenmesi ve tazminat ödenmesi gerektiğini şart koşmuştu. Mavi Marmara baskınında ölen dokuz Türk'ten biri olan Furkan Doğan'ın babası da ABD'de dava açmıştı.

        9 TÜRK'ÜN ÖLDÜĞÜ BASKIN

        Mayıs 2010'da, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için gönüllü ve insani yardım taşıyan Mavi marmara gemisine İsrail komandoları tarafından bir operasyon düzenlenmiş, baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ