Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya rtük KKTC KKTC Yayın Yüksek Kurulu YYK protokol RTÜK Başkanı Prof Dr Davut Dursun irsen küçük

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile KKTC Yayın Yüksek Kurulu (YYK) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

        KKTC Başbakanı İrsen Küçük, protokol öncesi, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun başkanlığındaki RTÜK heyetini kabul etti.

        Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve YYK yetkililerinin de hazır bulunduğu kabulün ardından, Bakanlar Kurulu salonunda protokol imzalandı.

        RTÜK Başkanı Dursun ve YYK Başkanı Olgun Üstün'ün imzaladığı protokole, Onur Şahitleri olarak Başbakan Küçük ve Büyükelçi Akça da imza koydu.

        Protokol, RTÜK ile YYK arasında var olan ilişki ve işbirliğini, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenleme, geliştirme ve güçlendirmeyi amaçlıyor.

        Başbakan Küçük, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, YYK ile RTÜK'ün karşılıklı diyaloğu ve yürüttükleri çalışmaları protokole bağlamalarının önemine işaret ederek, bunun, iki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

        Yayıncılığın değerlendirilmesi ve takibi açısından bu iki kuruluşlun kazanımlarını karşılıklı olarak paylaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Küçük, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

        RTÜK Başkanı Dursun da kabulde ve protokol imza töreninde yaptığı konuşmalarda, iki kurum arasında var olan işbirliği kapsamında mevcut protokolün yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıktığını ifade ederek, buna yönelik yürütülen çalışmaların sonuçlandırılarak imza aşamasına gelindiğini belirtti.

        Bu vesileyle, YYK'nın daveti üzerine KKTC'ye geldiklerini kaydeden Dursun, bu protokolü Başbakan ve Büyükelçinin huzurunda imzalamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

        RTÜK'ün 1994'ten bu yana edindiği bir takım tecrübeleri bulunduğuna ve bunların önemli bir kısmının da YYK'nın ihtiyaç duyduğu konularla ilgili olduğuna işaret eden Dursun, medya okur-yazarlığı, sayısal yayıncılık, yasal çalışmalar gibi konularda belli mesafe katettiklerini anlattı.

        Bu protokolün, esas itibarıyla, karşılıklı tecrübe, bilgi paylaşımı ve bir takım konularda ortak hareket etmeyi içerdiğini kaydeden Dursun, YYK'yla uluslararası alanda da işbirlikleri bulunduğunu, birlikte toplantılara katıldıklarını kaydetti.

        YYK Başkanı Üstün de RTÜK'le ağabey kardeş ilişkisi içinde olduklarını belirterek, karşılıklı tecrübelerin paylaşılmasının yayıncılık adına yararlı olacağını ve kendilerine daha fazla güç vereceğini söyledi.

        Medya okur-yazarlığının KKTC'de orta dereceli okullarda da yer almasını arzuladıklarını belirten Üstün, bunun yanına interneti de ekleyeceklerini ve RTÜK'ün bu alandaki deneyimlerinden yararlanma yoluna gideceklerini belirtti.

        RTÜK heyeti, Büyükelçi Akça tarafından da ayrıca kabul edildi. Kabulde açıklama yapılmadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ