Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Endonezya depremi

        HABERTURK.COM

        Deprem Uzmanı Ahmet Ercan Tsunami'nin ardından HABERTÜRK TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, 2012-2013'e yönelik daha önceki uyarıları hatırlatarak depremin "olağandışı" olduğuna dikkat çekti. Ercan, "Bu depremin boşaltmış olduğu enerji yaklaşık 550-600 atom bombasına denk bir enerji. Şu anda yer zangır zangır titriyor. Daha önce 1200 atom bombasına denk bir enerji boşalmıştı 2004 yılında. 8 yıl içerisinde aynı bölgede bu kadar büyük ik deprem beklenmedik bir durum, olağanüstü bir şey.

        Dolayısıyla 3 gün çok önemli. Bu dönemde bu bölgede büyüklüğü 6-7 arasında artçı depremler olacaktır 250 kilometre yarıçaplı bir alanda. Denizde olacak artçı depremler. Tsunami oluşturma olasılığı çok yüksek.

        Nedenleri, bu bölgede kıtalar kuzeye doğru kayma gösteriyor. Aşağı yukarı Hint Kıtası'nın kuzeye kayması yılda 5-7 santimetre kadar. Güneyimizde Afrika yklaşık 3 santimetre bir dalış gösteriyor. Bu hızın arttığı kanısındayım. Bunun nedeni, geri çekildiğinde manyetik alanda büyük bir değişiklik olması. Doruk noktasına 2012-2013'te varacağımızı söylemiştik.

        Yer kaymaları ve hortumlarda büyük bir artış bekliyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ