Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belçika'da kurultay salonunun değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Ermeni lobisine yüklendi

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belçika'da kurultay salonunun değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Ermeni lobisine yüklendi. Ermeni lobisinin Fransa'daki kara propagandayı Belçika'ya taşıdığını kaydeden Bahçeli, ''Ermeni zihniyeti bir kez daha karavana atmıştır'' dedi.

        Bahçeli, Belçika Türk Federasyonu'nun 12. Büyük Kurultayı'na katılmak için Belçika'ya geldi. Liege kentinde düzenlenen kurultaya katılan Bahçeli'ye, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ve MHP Başkanlık Divanı üyesi milletvekilleri eşlik etti. Kuranı Kerim tilaveti, Belçika ve Türk Milli Marşlarının okunmasının ardından başlayan kurultayda yeni yönetim belirlendi. Belçika'nın yanı sıra çevre ülkelerden gelen yüzlerce ülkücü salonu doldurdu. Bahçeli'nin konuşması öncesi ve sonrasında sahne alan sanatçılar kurultayın şenlik havasında geçmesini sağladı.

        Liege'deki konferans salonunda vatandaşlara seslenen MHP lideri, ''Doğduğunuz yerlerden doyacağınız yerlere bir umuttur diyerek trenlerle 50 yıl önce geldiniz. Dil bilmeseniz de vicdan üslubuyla iletişim kurdunuz. Sonunda ya bir yol yaptınız ya da çıkar bir yol buldunuz. Türkiye sevdasından uzaklaşmadınız. Vatana bağlılıktan kaçınmadınız. Türk milletini onurluca temsil ettiniz. Yaşadığınız ülke ile anavatan arasında soysal ve kültürel köprüler kurdunuz. Dününüzden kopmadan yarınınıza odaklanıyorsunuz. Elleri öpülesi birinci nesil, gayretli ikinci nesil, ümit olan üçüncü ve sonraki nesli kucaklıyorum'' diye konuştu.

        "ERMENİ LOBİSİ, MHP'YE KURULTAY SALONUNU DEĞİŞTİRTTİ"

        Fransa Ulusal Meclisi'nin soykırımı inkar edenlere ceza ve yaptırımı kabul eden kararına kararlı bir şekilde itiraz ettiklerini aktaran Devlet Bahçeli, yalan ve uydurma olan sözde Ermeni soykırımına karşı çıktıklarını, Ankara'da ne dediyse Fransa'da da onu tekrarladığını ifade etti. Bahçeli, ''Fransa'daki bu sözlerim bazı çevreleri bir hayli rahatsız etmiştir. Diaspora lobilerini hafakanlar basmıştır. Fransa'daki kara kampanyayı Belçika'ya da taşıyarak sözüm ona bizden intikam alacaklarını hesap etmişler, ellerindeki imkanlarla önümüze set çekmeye çalışmışlardır. Belçika Türk Federasyon yöneticilerinin kurultay yapmak amacıyla ilgili mercilerden talep ettikleri salon önce tahsis edilmiş, arkasından sözde soykırım maskaralarının baskısıyla iptal edilmiştir. Demokratik nitelikli ve kamuoyuna açık bu toplantıyı tıpkı Ermeni çetecilerin gece yarısı baskını gibi baskı altına almışlardır. Kira bedeli tutulan salonu vermemek için kırk dereden su getirmişlerdir. Meselenin yargıya taşınması sonucunda ortaya olumlu bir sonuç çıkmıştır. Ancak hazırlıklar zaman darlığı nedeniyle bu salona kaydırılmıştır. Ermeni zihniyeti bir kez daha karavana atmıştır. Hem şahsım hem de dava arkadaşlarım için müfterice ve hayasızca sarf edilen sözler bizim açımızdan dikkatle ve yakından takip edilmektedir'' şeklinde konuştu.

        Terör olaylarına da değinen Bahçeli, 'tek devlet, tek millet, tek bayrak' ilkesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek ''Vatanı böldürmeyeceğiz. Teröre şiddetle tepki göstereceğiz. Türkiye'yi parçalatmayacağız'' sözlerini sarfetti.

        Bu arada, Namur Belediyesi, Belçika Türk Federasyonu'nun kurultay salonunu sözleşmeye rağmen iptal ettiği gerekçesiyle mahkemece 60 bin euro tazminata mahkum edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ