Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa IMF eski Başkanı Strauss-Kahn hakkında tecavüz iddiasıyla ön soruşturma açıldı

        Lille kenti savcısı, davaya bakan yargıçların bu ay içinde yaptığı başvuru üzerine, Aralık 2010'da meydana geldiği iddia edilen tecavüz olayının araştırılması için IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında açılan fuhuş soruşturmasının derinleştirilmesi talimatını verdi.

        Strauss-Kahn hakkında, Lille kentinde geçen yıl ortaya çıkarılan fuhuş skandalının ardından soruşturmaya katılanların ifadelerine dayanarak, ağır ceza gerektiren muhabbet tellalığında bulunmayı da içeren ön suçlama yapıldı. Savcılık açıklamasında, Strauss Kahn'ın IMF başkanı olduğu sırada Washington kentindeki The W Oteli'nde hayat kadınlarına cinsel tecavüzde bulunduğu iddiasının soruşturulacağı belirtildi.

        ZORLA İLİŞKİ İDDİASI

        Liberation gazetesinde yer alan haberde Lille fuhuş soruşturması kapsamında ifade veren Belçikalı iki hayat kadınının Strauss-Kahn'ın otelde şiddete başvurarak kendilerini, tüm karşı koymalarına rağmen cinsel ilişkiye zorladığı iddialarına yer verildi.

        Gazetenin, şahitlerin soruşturmaya dahil olan Belçika polisine verdiği, basına sızan yazılı ifadelerine dayanarak verdiği haberde, hayat kadınlarından birinin "Güç kullandı, ellerimi tuttu, saçlarımı çekti, canımı acıttı" şeklindeki sözleri yer aldı. Haberde aynı kadının ayrıca Strauss-Kahn kendisine tacizde bulunurken elinin başka biri tarafından tutulduğunu söylediği belirtildi.

        Lille soruşturması aralarında polis ve kentin ileri gelen şahsiyetlerinin de adının karıştığı fuhuş çetesini soruşturmak amacıyla başlatılmıştı.

        Savcılık yetkilileri, dava hakkında sorgulanan hayat kadınlarının verdikleri ifadede Strauss-Kahn'ın, 2010 ve 2011 yılları arasında Paris'teki lüks bir otelde ve lokantada ve ayrıca başkanı bulunduğu IMF'nin yer aldığı ABD'nin başkenti Washington'da kendileriyle cinsel ilişkiye girdiğini söylediklerini kaydetti.

        Strauss-Kahn hakkında ayrıca, ABD'nin New York kentinde otelde çalışan bir oda hizmetçisine Mayıs 2011'de cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin açılmış bir dava bulunuyor.

        New York'taki davaya bakan yargıç, Strauss-Kahn'ın diplomatik dokunulmazlığı dolayısıyla yaptığı itiraz başvurusuna karşın davanın açılabileceğine karar vermişti.

        Strauss-Kahn da cinsel tacizde bulunduğunu öne süren Gine doğumlu Nafissatou Diallo adlı oda hizmetçisi hakkında, asılsız bir iddiayla adını lekelediği iddiasıyla 1 milyon dolarlık bir karşı tazminat davası açmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ