Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama'nın Meclis konuşması rakiplerine koz oldu

        ABD’de 6 Kasım seçimlerinde Barack Obama’nın koltuğuna oturmak isteyen Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney ve sağ kanat düşünce kuruluşları ile sağcı yorumcular, ABD Başkanı’nın 3 yıl önce TBMM’de yaptığı konuşmayı 'zayıflık göstergesi' olarak sunuyor.

        Cumhuriyetçiler Obama’nın, “TBMM konuşmasında olduğu gibi, sürekli olarak ABD adına özür dilediğini ve bunun ABD’yi zayıf gösterdiğini savunuyor. Washington Post yazarlarından Eugene Robinson ise Obama’nın TBMM konuşmasında, Amerikalıların hâlâ kendi tarihlerinin karanlık dönemleriyle yüzleşmeye çalıştığını ifade ettiğini; kölelik, ırk ayrımcılığı ve Kızılderililere yapılanların altını çizdiğini vurgulayarak, bu sözlerin bir özür olmadığını savundu.

        ROMNEY GARANTİLEDİ

        Diğer taraftan partisinin adaylık yarışında en yakın rakiplerinin çekilmesiyle Teksas'ta yapılan ön seçimleri rahat bir şekilde kazanan Romney, bu sonuçla seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olabilmesi için toplaması gereken 1,114 delege sayısını geçti ve Obama'nın rakibi olmayı garantiledi.

        Mitt Romney'nin adaylığının, ağustos sonunda Florida eyaletinin Tampa kentinde düzenlenecek Cumhuriyetçi Parti kurultayında resmen açıklanması öngörülüyor.

        Adaylığının kesinleşmesinin ardından yazılı açıklama yapan Romney, ''Ülke genelindeki Amerikalıların adaylığıma vermiş oldukları destekten onur duyuyorum. Partimiz, son 3,5 yılın hatalarını geçmişe gömme hedefiyle bir araya geldi. Bizi bekleyen görevin zorluklarını farkındayım. Ancak önümüze ne tür zorluklar çıkarsa çıksın, Amerika'yı tam istihdam ve refaha geri döndürmeden rahat etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

        GAZETE HABERTÜRK / Kasım CİNDEMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ