Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de 'laik ordu' şikâyeti

        ABD Hava Kuvvetleri’nin bazı dini uygulamalara son vermesi muhafazakâr siyasetçileri rahatsız ediyor.

        Kongre’nin 66 üyesi, Savunma Bakanı Leon Panetta’ya, 'çok laik' olduğu için Amerikan Hava Kuvvetleri’ni şikâyet etti. Kongre üyeleri bir mektup hazırlayarak Panetta’ya gönderdi ve ABD Hava Kuvvetleri’nin “dine hasım” davrandığını ileri sürdü.

        Tümü muhafazakâr Cumhuriyetçi Parti’den olan üyeler, Hava Kuvvetleri’nin dış baskılardan çok etkilenerek “din-devlet ayrılığı ilkesini aşırı derecede ileri” götürdüğünü öne sürdü. Mektupta verilen örnekler arasında, Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir birimin logosunda Latince yer alan “Tanrı” ifadesinin kaldırıldığı ifade edildi.

        KİLİSE BELGESİ KALDIRILDI

        Bir başka şikâyet olarak, Hava Kuvvetleri’ne bağlı ordu evlerinde “her odada bir İncil” koşulunun kaldırıldığı belirtildi. Subayların eğitildiği bir okulda, kiliseye gitmenin güçlü liderliğin işareti olduğuna ilişkin bir belgenin kaldırıldığı kaydedildi. Kongre üyeleri, İncil’den pasajlar içeren bir dersin ise askıya alındığından şikâyet ettiler. Cumhuriyetçi Partili Kongre üyeleri, Hava Kuvvetleri’ndeki laik eğilimlerin ABD Başkanı Barack Obama’nın iktidara gelmesiyle arttığına inanıyor.

        GAZETE HABERTÜRK / Kasım CİNDEMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ