Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail şaraplı tahrikten çark etti

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        İsrail, Türkiye ve Filistinli grupların, iptalini istediği Osmanlı döneminden kalma cami bahçesinde düzenlenmesi planlanan şarap festivalinden geri adım attı. İsrail Beersheva kentindeki Beersheva Camii'nin bahçesinde bugün yapılması planlanan Şarap Festivali'ni cami avlusu dışında düzenleneceğini açıkladı.

        İsrail'in Osmanlı döneminden kalma Beersheva Camii'nin avlusunda Şarap Festivali düzenleme girişi Ankara'nın sert tepkisini çekmişti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da festivali başka bir yerde düzenleneceği açıklanmadan önce İsrail'i sert sözlerle uyarmıştı.

        "TAHRİK'İ DURDURUN"

        Bozdağ, bir caminin bahçesinde böyle bir festivalin düzenlemesinin kabul edilemeyeceğini belirterek "Dünyanın hiçbir dininin mabedinde bu dinin müntesiplerinin kabul etmeyeceği edemeyeceği şeyleri yapmak o dine ve o dinin müntesiplerine saygısızlıktır. Aynı zamanda bu bir saldırıdır, provokasyondur, tahriktir. Camiinin bahçesinde şarap festivali düzenleyeceksiniz ve bunu dünyanın gözü önünde yapacaksınız. Olacak şey değil. Eğer bir sinagogda Yahudilerin kabul etmeyeceği edemeyeceği bir iş yapılmak istense veya bir kilisede Hristiyanların kabul etmeyeceği, edemeyeceği ve onların lanetlediği bir iş yapılmak istense Hristiyan dostlarımız, Yahudi dostlarımız bunun karşısında tavır koymazlar mı? Elbetteki koyarlar." diye konuştu.

        "ÖNLEM ALIN" MESAJI

        Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Mabedin bahçesinde 'Şarap Festivali'nin düzenlenecek olması açık bir saygısızlıktır, provokasyondur. Umarız hükümet bu noktada saygısızlığı önleyici tedbirler alır." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ