Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika CIA'deki seks skandalı Pentagon’a uzadı

        CIA Başkanı Petraeus’un istifasına yol açan seks skandalı Amerikan ordusuna sıçradı. Petraeus’un sevgilisinin tehdit ettiği 2. kadının ABD’nin Afganistan’daki kuvvetlerinin başındaki General Allen ile de uygunsuz ilişki içinde olduğu ortaya çıktı

        CIA Başkanı David Petraeus’un istifasına yol açan skandal büyümeye devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babası Petraeus’la ilişki yaşayan Paula Broadwell’in, kıskandığı için tehdit mesajları gönderdiği 2’nci kadın Jill Kelly’nin ABD’nin Afganistan’daki kuvvetlerinden sorumlu General John Allen’la da uygunsuz ilişki içinde olduğu ortaya çıktı. Evli ve 3 çocuk annesi Kelly’nin, Petraeus’tan sonra ABD’nin Afganistan’daki kuvvetlerinin komutanlığına atanan Allen’la yoğun bir mesaj trafiği yaşadığı söyleniyor. Pentagon, Afganistan’da halen ABD Kuvvetleri’nin komutanı olan General Allen hakkında “uygunsuz iletişim” soruşturması açıldığını doğruladı. Savunma Bakanı Leon Panetta, soruşturma talimatını kendisinin verdiğini söyledi. Uygunsuz iletişim ile neyin kastedildiği açıklık kazanmadı, ancak “cinsel içerikli” olabileceği tahmin ediliyor. Jill Kelly, Florida’daki MacDill Üssü’nde ‘gönüllü’ olarak çalışıyor ancak devlet memuru değil. CENTCOM Komutanlığı’nın merkezi olan bu üste hem Petraeus hem de Allen görev yapmıştı.

        30 BİN SAYFALIK YAZIŞMA

        General Allen ile Kelly arasında 20-30 bin sayfalık yazışmanın mevcut olduğu belirtildi. Allen, Avrupa’daki EUCOM Komutanlığı’na aday olarak gösterilmişti. Ancak, Panetta, Allen için senatoda planlanan oturumun şimdilik yapılmamasını istedi. General Allen’ın Avrupa’daki yeni görevine 2013 başında başlaması hedeflenmişti.

        EVİ ARANDI

        FBI, bilgisayarında gizlilik derecesi taşıyan bazı belgelere rastlanmasına rağmen Broadwell’in “bir casus” olmadığı sonucuna vardı. FBI, Broadwell’in evinde arama da yaptı.

        SORUŞTURMA AÇILABİLİR

        Petraeus, biyografisini kaleme alan “evli” metresi Paula Broadwell ile ilişkisi nedeniyle “evlilik dışı ilişki” suçlamasıyla karşı karşıya. Petraeus hakkında evlilik dışı ilişki nedeniyle ayrı bir soruşturma da başlatılabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ