Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'de El Kaide yanlısı militanlar, silahsız askerleri kurşuna dizdi

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Suriye'deki iç savaş birçok yargısız infaza da neden oluyor. Youtube’a yüklenen görüntüler, 20 aydır katliamların yaşandığı ülkedeki dehşetengiz olayları bir kez daha gözler önüne serdi.

        İnternette yayınlanan görüntülerde, El Kaide yanlısı El Nusra cephesine bağlı militanların Suriye’de Beşar Esad rejimi için savaştığı iddia edilen yaklaşık 10 silahsız askeri infaz ettiği görülüyor. Elindeki cep telefonu olduğu tahmin edilen cihazla olay anını görüntüleyen militan, esir alınan askerlerden yüzüstü yatıp beklemelerini istiyor.

        Bu arada ayağa kalkan bazı askerler sözlü olarak suçsuz olduklarını anlatmaya çalışıyor ve “Vallahi biz Sünniyiz” diyerek ateş edilmemesi için yalvarıyor. Ancak bir elinde kamera diğerinde de otomatik tüfek bulunan militan önce kendisine yaklaşarak ateş etmekten vazgeçirmeye çalışan askeri kolundan vurarak yaralıyor. El Kaide yanlısı militan daha sonra tüm askerleri yüzüstü yere yatmaya zorluyor ve defalarca ateş ediyor.

        "EL KAİDE’Yİ ÖĞRENİN"

        Eli silahlı militan ateş açtıktan sonra da "Kiminle uğraştığınızı, El Kaide örgütünü bilmek zorundasınız" diyerek, yerdeki esir askerlere küfür ediyor. İnternette on binlerce kişi tarafından izlenen görüntüler net olmadığından askerlerin kaçının öldüğü bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ