Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Sadr, Sünnilerle birlikte Cuma namazı kıldı

        Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda Sadr, başkent Bağdat'taki Abdülkadir Geylani Camisi'nde Sünnilerle birlikte Cuma namazı kıldı.

        Gün içinde, 2010 yılında kanlı bir saldırıya maruz kalan bir kiliseyi de ziyaret eden Sadr, ardından sıkı güvenlik önlemleri altında Abdülkadir Geylani Camisi'ne gelerek, Sünnilerle beraber Cuma namazı kıldı. Abdülkadir Geylani Camisi Bağdat'ta Sünnilere ait en önemli ibadet mekanları arasında kabul ediliyor.

        Sadr, Irak'ta Maliki hükümetinin politikalarına karşı devam eden gösterilere açık destek veriyor.

        'DİRENİŞ CUMASI'

        Diğer taraftan Irak'ın Musul kentinde Cuma namazından sonra on binlerce kişi, ''Direniş Cuması'' adıyla gösteri düzenledi.

        Hürriyet Meydanı'nda Cuma namazından sonra bir araya gelen on binlerce gösterici, Maliki'yi istifaya çağırdı. Grup, ''Halk rejimi çökertmek istiyor'', "Bizim sonsuza kadar liderimiz hazreti Muhammed'dir", "Allah'tan başka Allah yok", "Şehit Allah'ın sevgili kuludur", "Zulme hayır" sloganları attı. Grup, ellerindeki Kur'an-ı Kerim'leri göstererek tek yol haritasının Kur'an-ı Kerim olduğunu , ''Kur'an-ı Kerim'de zulüm yok işkence yok'' yazan dövizler taşıdı.

        Gösteride, "Kadın ve erkek tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz" yazılı büyük bir pankart açıldı. Irak'ta 23 Aralık'tan bu yana halk, bir çok kentte hükümetin uygulamalarını protesto ediyor. Göstericiler, tutukluların serbest bırakılmasını, terör kanununun değiştirilmesini, resmi dairelerde Sünni-Şii ayrımına son verilmesini, mahkemelerin haksız tutuklamalar yapmamasını talep ediyor.

        Irak'ın etkili Şii liderlerinden Mukteda Sadr da yaptığı açıklamada, Maliki hükümetine sert eleştiriler yönelterek, göstericilere destek mesajları vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ