Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Snowden'dan yeni iddia

        Rusya'da geçici siyasi sığınma ile ikamet eden ABD Ulusal Güvenlik Ajanı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, NSA'nın görevi dışına çıkarak ekonomi casusluğu yaptığını iddia etti.

        Alman televizyonu ARD'ye konuşan Snowden, ABD hükümetinin kendisine suikast düzenlemek istediğini ve ölüm tehditleri aldığını söyledi.

        NSA'nın bir çok Alman şirketi ile ilgili bilgi topladığını, bunların büyük bir kısmının güvenlikle hiçbir ilgisi olmadığını kaydeden Snowden, mesela Alman şirketi Siemens'le ilgili bilgilerin toplanmasının ulusal çıkar açısından yararlı görüldüğünü ifade etti.

        Snowden'in ilk canlı televizyon röportajı ile ilgili görüntülerin Moskova'da bir otelde Perşembe günü kaydedildiği belirtiliyor.

        ABD'ye muhtemel dönüşü konusunda bir soruya cevap veren Snowden, "Benim mahkemeyi ABD'nin iyiliği konusunda hareket ettiğime inandırmam zor olacak. Her şey süreçle ortaya çıkacak." dedi.

        Snowden, yeni ifşaatla ilgili bir çalışması olmadığını, bu konudaki tüm gizli belgeleri gazetecilere verdiğini söyledi.Bir yıllık geçici siyasi sığınma ile Rusya'da bulunan Snowden'in süre dolduktan sonra yeni başvuru yapacağı kaydedildi.

        Snowden daha önce de yaptığı açıklamada kendisinin Rusya lehine casusluk yaptığı iddialarını reddetmiş, Amerikan halkının politikacılardan daha akıllı olduğunu söylemişti. Snowden, casusların bir aydan fazla Moskova havalimanında belirsiz bir şekilde kalmaktan daha iyi muameleyi hak ettiği ironisinde bulunmuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ