Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, danışmanı tarafından kaydedilen görüşmeleri medyaya sızdı

        Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin danışmanı Patrick Buisson ile birlikte yaptığı görüşmeleri içeren ses kayıtları medyaya sızdı. Üstelik görüşmelerin, aynı zamanda gazeteci olan Buisson tarafından bizzat kaydedildiği öne sürüldü. Patrick Buisson'ın, kayıtları ceketinin cebinde taşıdığı bir diktafon ile yaptığı ve Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığı tüm önemli görüşmeleri kaydettiği iddia edildi.

        Söz konusu görüşmelere ilişkin haberi, daha önce Le Point dergisi yayımlamış, iddialar Patrick Buisson tarafından yalanlanmıştı. Ancak Fransa'nın haftalık siyasi hiciv gazetesi Canard Enchaine ve Atlantico sitesi tarafından yapılan haberlere bu kez ses kayıtları da eklendi. Buisson, ses kayıtlarının yayınlanması üzerine bu haberin doğru olduğunu ancak bunu kötü bir niyetle yapmadığını savundu.

        Patrick Buisson'ın avukatı Gilles-William Goldnadel müvekkili adına yaptığı açıklamada, kaynağı henüz bilinmeyen kayıtların gerçek olduğunu ancak müvekkilinin çalışma amaçlı olarak Sarkozy ile görüşmelerini kaydettiğini savundu. Goldnadel, “Müvekkilim not alma şansı olmadığından ve bir sonraki toplantıya hazırlanabilmek amacıyla görüşmeleri kayıt etme ihtiyacı duymuştur. Bu kayıtlar zamanla yok edilmiştir. Ama bazıları yok edilmeden önce çalınmış ve kötü amaçlar için kullanılmıştır” dedi.

        Yüzlerce saat sürdüğü öne sürülen, kayıtlarda Sarkozy gazetecilerden “pislik köpekler” diye söz ediyor, kabineden çıkaracağı bakanlar hakkında da sert eleştirilerde bulunuyor.

        SÖZ KONUSU KAYITLARDAN BAZI BÖLÜMLER

        Gazeteciler hakkında...

        Sarkozy: "Hala şu pislik, havlayan köpeklerin sesini duymadık!"

        Buisson: "Gazetecilerden mi söz ediyorsun?"

        Dışişleri Bakanı Michel Alliot Marie hakkında...

        Sarkozy: “Bana istifa mektubunu vermesini kabul ettim. Ne yani, kimse aptal değil! Olayın ciddiyetinin farkında bile değil. Sanki hiçbir şey yapmamış, devam edebilirmiş gibi davranıyor…”

        Canard Enchaine gazetesi, Sarkozy’nin isteği üzerine Buisson’ın, hükümeti destekleyen Le Figaro gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Etienne Mougeotte’yi aradığı kayıtlara da yer verdi.

        Cumhurbaşkanı’nın yapacağı hükümet revizyonu konuşmasının detaylarını önceden Mougeotte’ye veren Buisson, “Kesinlikle yeni koşullara uyum ihtiyacını yansıtacak bir başlık atmanı güçlü bir şekilde tavsiye ediyorum” diyor. Le Figaro ertesi gün 28 Şubat 2011’de, hükümet değişikliğini “Arap dünyasındaki değişime karşı Sarkozy’nin stratejisi: Büyük değişiklikle yeni bir hükümet” başlığıyla veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ