Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de, aralarında Naomi Campbell, Ban Soon-taek, Cindy McCain ve Kim Cattrall'ın da bulunduğu bir grup kadın, şiddete karşı yürüdü .
        1

        ABD'nin New York kentinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un eşi Ban Soon-taek, ABD'nin eski Başkan adayı John McCain'in eşi Cindy McCain, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Abdulaziz Al-Nasser'ın eşi Muna Nasser, top model Naomi Campbell ile "Sex And The City" ve Gossip Girl" dizilerinin yıldızı Kim Cattrall'ın da aralarında bulunduğu ünlüler, kadına şiddete karşı yürüdü.

        2

        Barış İçin Birleşmiş Milletler Kadınları (UN Woman For Peace-UNWFP) adlı sivil toplum kuruluşunun düzenlediği etkinlik için BM Genel Merkezi önünde toplanan kadınlar, dünyada barışa "evet", kadına şiddete "hayır" demek için bir araya geldi.

        3

        Kadınlar, ellerinde taşıdıkları "kadına şiddete son", "Mart Yürüyüşü" yazılı flamalarla BM binası önünden Dag Hammarskjold Parkı'na yürüdüler. Parkta, Ban Soon-taek, Muna Nasser, Ban Soon-taek, Abdulaziz Al-Nasser, Cindy McCain ve Naomi Campbell kadına şiddetin önlenmesine ve son verilmesine yönelik birer konuşma yaptı.

        4

        "Nelson Mandela'nın manevi torunu" olarak mikrofona çağırılan Naomi Campbell konuşmasında, "Merhaba, ben Naomi Campbell. Burada sizin önünüzde, kadına şiddetin son bulmasına destek vermek için bulunuyorum. Dünyada başka birçoklarının olduğu gibi, benim hayatımın esin kaynağı da Nelson Mandela. Kendisini 20 yıl boyunca tanımış olmaktan ayrıcalık duyuyorum. Buradaki tüm kadınlara da onun öğretilerini unutmamalarını tavsiye ediyorum. Koşullar ne kadar kötü olursa olsun, adalet ve eşitlik için mücadele etmekten asla korkmayın. O özgürlük için uzun bir yol yürüdü, biz de kadına şiddeti sona erdirip özgürlüğümüzü istiyoruz" dedi.

        5

        Ban Soon-taek de yaptığı konuşmada, kadına şiddete karşı yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Ban Soon-taek, "Bugün dünyanın neresinde olursa olsunlar, tüm kadınlar için şiddet içermeyen bir dünya istediğimizi yüksek sesle ve açıkça söylüyoruz. Kadınların her anlamda güçlenmesini istiyoruz. Kadınların güçlenmesi gelişmeye yardım edecek. Kadınlar ve kızların tam olarak cinsel eşitliğe kavuşmaları yalnızca kendilerinin değil, herkesin yararına olacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ