Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Tek ihtiyacı boş bir duvar; Dünya sokaklarında dev bir iz Fintan Magee.
        1

        Fintan Magee, Avustralyalı bir sokak sanatçısı. Graffiti ile küçük yaşlarda tanışan Magee, dünyanın farklı şehirlerindeki duvarlara uyguladığı dev graffitiler ile tanınıyor.

        2

        Avustralya'nın güneydoğusunda yer alan Yeni Güney Galler eyaletinde dünyaya gelen Magee, resim sanatına küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı.

        3

        Avustralya'nın Brisbane kentinde büyüyen sanatçı 1998 yılında bir lise öğrencisiyken tanıştığı graffiti sanatını daha sonra taşındığı Londra'da geliştirdi.

        4

        İlgi alanı zamanla dev duvarlara uyguladığı graffitiler üzerine yoğunlaştı. Avustralyalı sanatçı zamanla dünyayı gezmeye ve dünyanın farklı noktalarında boş duvarlara dev graffitiler uygulamaya başladı.

        5

        Şu sıralar çalışmalarını Avustralya'nın Sidney şehrinde gerçekleştiren Fintan Magee, muhafazakar ve farklı olanı kolay kabullenemeyen bir çevrede büyüdüğünü, bu durumun sanatını geliştirme yönünde engel oluşturduğunu söylüyor. Magee'ye göre Brisbane, "Batı dünyasında yaratıcı, özgür düşünen bir insan olunabilecek en kötü yer."

        6

        Çalışma yapacağı duvarları önceden belirleyen ve çalışma öncesinde bu yönde izinler alması gereken Magee, bu konudaki en rahat ülkelerden birinin Güney Afrika olduğunu söylüyor.