Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa O gazeteciden özür diledi.

        Kendisine soru yönelten kadın gazeteciye sinirlenerek hakaret ve küfür ettikten sonra korumalarından bu gazetecinin üzerine giderek ona küfretmelerini, öpmelerini ve sert biçimde taciz etmelerini isteyen aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, katıldığı televizyon programında özür diledi.

        'Rossiya 1' kanalında bir programa katılan Jirinovsky, canlı yayında MİA 'Rossiya Segodnya' gazetesi muhabirinden özür diledi.

        Jirinovsky, "Cuma günü Duma'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir bayana karşı sert konuştum. Ben başta kendisini görmemiştim, daha sonradan kendisinin hamile olduğunu öğrendim. Kendisinden özür diliyorum. Üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Yaşça büyük insanlar tüm duygularını bilgelikle kapatabilmeli. Biz insanları üzmemek için duygularımızı frenlemek zorundayız" diye konuştu.

        MİA Rossiya Segodnya'dan yapılan açıklamada, Jirinovsky'nin davranışının kabul edilemez olduğu ve bir an önce özür dilemesi gerektiği belirtilmişti. Rossiya Segodnya, Duma Başkanı Sergey Narışkin'e de yazılı başvuruda bulunarak, Jirinovsky'nin bir ay süreyle Duma'daki konuşmalarının yasaklanmasını istedi. Narışkin de Liberal Demokrat Parti liderinin adına özür diledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ