Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Tecavüzcüsünü öldüren kadın idam edilecek.
        1

        İran'da yaşayan 26 yaşındaki Reyhaneh Jabbari, bundan 7 yıl önce yaşanan olayda eski istihbaratçı Morteza Abdolali Sarbandi tarafından tecavüze uğradı. Bu esnada kendisini korumaya çalışırken Sarbandi'nin ölümüne sebep oldu.

        2

        2007 yılında yaşanan olayda Sarbandi, ofisini dekore etmesi için yanına çağırdığı henüz 19 yaşında olan dekoratör Jabbari'ye tecavüz etti. Bu sırada kendisini korumak isteyen Jabbari, Sarbandi’yi bıçakladı.

        3

        Olayın ardından tutuklanan Jabbari iki ay boyunca Tahran’daki bir cezaevinde tutuldu. Reyhaneh Jabbari'nin ailesi ve avukatıyla görüşmesi yasaklandı.

        4

        7 yıl önce yaşanan olay, Jabbari’nin avukatına, kendisini bir ay içerisinde asacaklarını söylemesiyle yeniden gündeme geldi.

        5

        Mahkeme eğer Sarbandi hakkındaki iddialarını geri çekmezse genç kadının infazı önümüzdeki bir ay içerisinde gerçekleştirilecek.

        6

        İnfazın yakın bir zamanda gerçekleştirileceği haberi dava için kritik olan delillerin göz önünde bulundurulmadığına inanan Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütlerini de harekete geçirdi. Öte yandan sosyal medyada genç kadının kurtarılmasına yönelik kampanyalar başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ