Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Yüzlerce ceset neden bulunamıyor?, "Cesetleri çıkarmak görüş mesafesi ve akıntı nedeniyle son derece güç"

        Güney Kore'de Çarşamba günü yaşanan feribot faciası sonrasında cesedine ulaşılanların sayısı 100'ü geçti. Yonhap haber ajansı, dalgıçların gece gündüz yürüttüğü arama çalışmalarında 17 cesedi daha gemiden çıkarttığını belirterek, öldüğü kesinleşenlerin sayısının bugün sabah itibariyle 104'e yükseldiğini bildirdi.

        Dalgıçlar, geminin zifiri karanlık içinde bir labirenti andırdığını belirterek, ulaştıkları cesetleri çıkarmanın görüş mesafesi ve akıntı nedeniyle son derece güç olduğunu, üstelik kendilerinin de içerde kaybolup gemiden çıkamama tehlikesi altında bulunduğunu ifade ediyor.

        Tamamen suya gömülen binlerce tonluk gemide halen 200'den fazla kişi bulunurken, su ve hava sıcaklığı gibi faktörler nedeniyle muhtemel hava boşluklarında sağ kalabilmiş olanların da hayata tutunmayı daha fazla başaramadığı sanılıyor.

        "YAPTIĞI CİNAYETE EŞDEĞER"

        Öte yandan, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yolcuları geride bırakıp gemiden ayrılan kaptanı dün ağır ifadelerle suçlayarak, ''Yaptığı cinayete eşdeğer'' dedi. Tahliye emri vermediği için yüzlerce yolcuyu gemi içinde sıkıştıran gemi kaptanı, taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet dahil olmak üzere 5 ayrı suçtan hakkında çıkarılan tutuklama emrine müteakip cumartesi günü hapse atılmıştı.

        Okul gezisindeki 335 öğrencinin bulunduğu geminin batmasıyla, çoğunluğu tek evlatlarını yitiren aileler ise, kıyıda gece gündüz tarifsiz bir acıyla sevdiklerinin cansız bedenlerini bekliyor. Gemiden çıkartılan cesetlerin sahil güvenlik botlarıyla kıyıya getirilişi sırasında feryatlar yükseliyor .

        Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6,325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, çarşamba sabahı Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü.

        Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu 470'ten fazla kişiyi taşıyan feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, su altındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor.

        Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ