Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de 23 Nisan kutlaması,ABD'de Atatürk Okulu öğrencileri, New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti

        ABD'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Okulu öğrencileri, New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti.

        Okul Müdürü Tülay Taşkent önderliğinde Başkonsolos Levent Bilgen'i makamında ziyaret eden öğrenciler, onunla sohbet etti. Bilgen'e birbirinden ilginç sorular soran öğrenciler, ziyarete katılan ailelerini ve Başkonsolosu kahkahalara boğdu. Ziyarette İstiklal Marşı'nın dizelerini dile getiren çocuklar, ayrıca hazırladıkları şiirleri okudular.

        Bilgen, çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını belirterek, ''Zamanı gelince sizler, bizim oturduğumuz bu makamlara oturacaksınız. Ama bunun için çok çalışmalısınız. Biz sizlere çok güveniyoruz. Sizden beklentimiz, barışı, sevgiyi yayarak geliştireceğiniz bir dünya yaratmanız'' diye konuştu. Ziyarete katılan çocuklardan 12 yaşındaki Enes Bıçakçı, sembolik olarak Başkonsolosluk makamına oturdu.

        Ziyaretin ardından Başkonsolos Levent Bilgen, çocuklar için özel olarak hazırlattığı, üzerinde Türk bayrağı resmi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yazan şekerler dağıttı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ