Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Afganistan'da heyelan, Afganistan'da toprak kayması

        HT GAZETE

        Afganistan’ın Badahşan vilayetinde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 bin 500 kişiden umudun kesildiği açıklandı. Afganlılar, elleriyle toprağı kazarak yakınlarını arıyor

        Afganistan’ın Badahşan vilayetinde önceki gün meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 2 bin 500 kişi için umutlar tükendi. Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Valisi Şah Veli Adib, heyelanda toprak altında kalan 2 bin 500 kişiden umudu kestiklerini açıkladı.

        300 EV TOPRAK ALTINDA

        Yaklaşık 1000 haneli Ab Barik Köyü’nde birkaç gündür etkisini artıran yağışların yol açtığı heyelan sonucu 300 ev toprak altında kalırken; diğer evler de, hasar görmesi ya da yeni heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. Köyün güvenli bir bölgesinde toplanan halk, arama kurtarma ekiplerinden iyi haber ve insani yardım bekliyor. Tek iş makinesinin çalıştığı heyelan bölgesinde köylüler toprağı elleriyle kazarak yakınlarını arıyor. Evlerin üzerini kalın bir tabakayla kapatan toprağın derinliğinin 4-16 metre arasında değiştiği bildirildi.

        ‘4 BİN KİŞİ EVSİZ’

        Badahşan Emniyet Müdürü Fazluddin Ayar, bölgede ilk toprak kaymasının ardından halkın yardıma gittiğini ve bu sırada ikinci heyelanın meydana geldiğini söyledi. Birleşmiş Milletler de, Afganistan’daki toprak kayması sonucu 4 bin kişinin evsiz kaldığını duyurdu.

        OBAMA’DAN TAZİYE MESAJI

        Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’da yaşanan toprak kayması nedeniyle Afgan halkına taziye mesajı gönderdi.Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği ortak basın toplantısında Afganistan’daki toprak kayması ve sel felaketlerine de değindi. Obama, “Afganistan’da yaşanan son olayları derin bir üzüntü ileöğrenmiş bulunmaktayım. Bu duygularımla acılı Afgan halkına başsağlığı diliyorum. Bu ülkenin zor zamanlarında yanındaydık yine halka yardımcı olacağımızı bildirmek istiyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ