Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Monica Lewinsky kitap çıkardı, Monica Lewinsky itirafları
        1

        Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky, dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile yaşadığı skandal ilişkinin ardından yıllar sonra yeniden gündeme geldi.

        2

        Amerika'nın ünlü dergisi Vanity Fair'in yeni hazırladığı ''Shame and Survival'' (Utanç ve Hayatta Kalma) adlı haber dosyası için sessizliğini bozan, intihar etmeyi bile düşündüğünü söyleyen Lewinsky, Clinton için ''Patronum tabii ki benden yararlandı'' ifadelerini kullandı.

        3

        Bill Clinton ile ilişkilerinin ''karşılıklı rızaya dayalı'' olduğunu belirten Lewinsky, olayın ''kötüye kullanımının'' ilişki bittikten sonra başladığını ifade etti.

        4

        Monica Lewinsky, Beyaz Saray koltuğunun korunması için ''günah keçisi'' haline getirildiğinin de altını çizdi.

        5

        Lewinsky Vanity Fair'e yazdığı makalede ''Bana bu marka yapıştı. Çünkü onlar güçlüydü'' ifadelerini kullandı.

        6

        Lewinsky, Clinton ile yaşadığı skandal ilişki sonrası TIME dergisine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

        7

        1999 yılında yayınlanan röportajdan öne çıkan 5 itiraf şöyleydi:

        8

        1- ''Yaptığım şey yüzünden ailem ve arkadaşlarımın yaşamak zorunda kaldığı şeylerden ötürü çok pişmanım. Ve elbette Chelsea (Clinton'ın kızı) ve Bayan Clinton'ı düşünmekle beraber, ülkemin uğraşmak zorunda kaldığı bu konu sebebiyle kendimi kötü hissediyorum. Çok hata yaptım.''

        9

        2- ''Durumun bu kadar ciddi olduğunu kavrayacak olgunlukta değildim. Belki size inanması güç gelecek ama bu sırrı yalnıza 10 kişiyle paylaşmıştım. Ama bunun ne kadar korkunç bir hata olduğunu sonradan anladım. Sırrımızı paylaşarak Başkanımıza ihanet etmiş oldum.''

        10

        3- ''İlişkimiz hakkında çenemi tutamadığım için başım belaya girdi, ve şimdi bu ilişki hakkında konuşmak zorunda kalmakla adeta cezalandırılıyorum.

        11

        4- ''Kesinlikle uygunsuz davranıyordum. O'nun benimle flört etme şekli de uygunsuzdu. Sanırım her şey göz temasıyla başlıyordu.

        12

        ''Kadınlara öyle çekici bakardı ki, adeta bakışlarıyla soyardı. Ve yavaşça bakardı, ayak parmaklarınızdan başlar, saç tellerinize dek yavaşça yukarı çıkar, tekrar aşağıya doğru inerdi bakışlarıyla... Seksüel enerjisini bakışlarıyla veriyordu ve adeta hayvansal bir enerjiydi bu.''