Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD, SETI, uzaylılar, uzay, dünya dışı yaşam, ABD meclis, Berkeley Üniversitesi, bilim komitesi, uzaylılar var mı, uzay nedir, uzayda hayat

        Uzaylılara inananlar kadar inanmayanların da sayısı oldukça fazla. Ancak geçtiğimiz gün Amerika'da gökbilimcilerin meclise sunduğu açıklama, Dünya'nın dışında yaşamın varolduğunu anlatıyordu.

        ABC News'te yayınlanan habere göre, Kaliforniya'da bulunan Berkeley Üniversitesi SETI (Dünya dışı varlık araştırma) bölüm direktörü Dan Werthimer, meclis komitesinin Çarşamba günü düzenlediği Bilim, Uzay ve Teknoloji oturumunda, uzaylılara ait mikrobiyal yaşama dair kanıtların %100'e yakın olduğunu söyledi.

        Werthimer yaptığı yazılı açıklamada son 50 yılda istikrarlı bir biçimde biriken kanıtların, galakside başka yaşamların da olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtirken "belki de bu hayat formu bir yerde yaşamaya çoktan başladı" ifadelerini kullandı.

        Uzaylılar konusu, ABD meclis gündemine ilk kez gelmiyor. Meclis Bilim Komitesi Aralık ayında, dünya dışı yaşam araştırmalarına ilişkin 2 saatlik bir oturum düzenlemiş, bu oturum dünyanın önde gelen bilim ve teknoloji sitelerince "meclisin aylardır yaptığı belki de en iyi oturum" olarak lanse edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ