Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer kolera, kolera salgını, güney sudan, sudan, birleşmiş milletler, unicef, kolera belirtileri, salgın hastalıklar, dünya sağlık örgütü

        Güney Sudan'da ortaya çıkan ve bugüne dek 23 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan kolera salgını ülkede büyük tehdit haline dönüştü.

        670 kişinin hastanede kolera sebebiyle tedavi altında olması sağlık yetkililerini alarma geçirdi.

        Ülkedeki içme suyunun dezenfekte edilmesi çalışmaları tam hız devam ederken, yetkililer salgın kapsamında en az bin kişinin daha enfekte olabileceğinin altını çizerek durumun ciddiyetini vurguladı.

        Yaklaşık 5 buçuk aydır hastalıkla savaşan ülkede bir milyondan fazla kişi evlerini terketmek zorunda kaldı. Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve UNICEF de, salgının önüne geçebilmek için ülkede çalışmalar yapmaya devam ediyor.

        Çalışmalara ek olarak Birleşmiş Milletler'in Güney Sudan için hazırladığı radyo spotunda insanlara suyu içmeden ya da yemek yaparken kullanmadan 10 dakika önce muhakkak kaynatmalarını ve sık sık ellerini yıkamaları gerektiğini hatırlatıyor. Verilen mesajlarda ayrıca uzun süreli ishal ve kusma şikayeti olanların en kısa sürede hastaneye başvurmaları söyleniyor. / GUARDIAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ