Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Vatikan'da 3 dinde barış duası, Vatikan, Papa Vatikan, Filistin İsrail Vatikan, Vatikan'da Kuran okundu, Abbas ve Peres Vatikan'da buluştu.

        Mayıs ayında Kudüs’de Fener Rum Patriği Bartholomeos ile buluşan Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva, bu kez Vatikan’da Filistin lideri Mahmud Abbas ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i bir araya getirdi. Patrik Bartholomeos’un da katıldığı “Ortadoğu barışı” için tarihi buluşmada Papa Fransuva, 3 dinden dualar okutarak, bölgede kan dökülmemesini temenni etti.

        Papa Fransuva, Israil Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortadoğu’da barış için birlikte dua etti. Papa Fransuva’nın 24-26 Mayıs’ta Ürdün-Israil-Filistin’den oluşan kutsal topraklar seyahatinde Ortadoğu barışına manevi açıdan katkı sağlamak için ortaya attığı “Ortadoğu’da barış için birlikte dua etme fikri” dün Vatikan’ın bahçesindeki tarihi törenle gerçekleşti.

        Akşam saatlerinde Vatikan’da buluşan 3 lider, dualarını, üç semavi dinin dünyaya geliş sırasına göre İbranice, İtalyanca, İngilizce ve Arapça okudu. Törenin Arapça kısmında Kuran-ı Kerim’den sureler de okundu.

        ZEYTİN AĞACINA TOPRAK ATTILAR

        Papa Fransuva, “Barış için yakarış” konuşmasında, “Tanrım, şimdi bize yardım et. Bize rehberlik et ve barışı bize bağışla. Gözlerimizi aç ve bu kadar savaş yeter de” ifadesiyle temennisini dile getirdi. Vatikan’ın “Barış için yakarış” adıyla duyurduğu etkinliğin son bölümünde 4 lider, bahçedeki barışın simgesi zeytin ağacının dibine beraber toprak attı. Törenin sonunda 4 lider, katılımcıları tek tek selamladı.

        ‘BİR GÜNDE OLMAZ’

        Vatikan’dan yapılan açıklamada ise bir günde barış getirmek gibi yüksek bir beklenti içinde olunmaması gerektiği ancak dua ile hâkim politikaya “Dur” deme amacı taşıdıkları belirtildi. Bartholomeos da “Barış Için Dua Zirvesi”nde Papa ile barışa yardım etmek istediklerini ifade etti.

        FİLİSTİN'E TARİHİ BİR ZİYARET YAPMIŞTI

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Fransuva, geçtiğimiz ay yaptığı üç günlük Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin topraklarını ziyaret etmişti. Filistin’i ziyaret eden ilk Papa olan Fransuva Batı Şeria’daki Beytüllahim kentinde Abbas tarafından karşılanmıştı. Ikilinin görüşmesinin ardından hem Müslüman hem Hıristiyan Filistinlilerin katılımıyla burada bir ayin düzenleyen Papa, Filistinli mültecilerle de buluşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ