Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştü,ABD Başkanı Obama ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Gazze ve Düşen Malezya uçağını görüştü

        ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry ile Ukrayna'da düşen yolcu uçağı ve İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatını kapsayan bir telefon görüşmesi yaptı.

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama'nın, New York'ta, Kerry ile bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

        Earnest, görüşmede, Ukrayna'da Malezya Havayolları'na ait düşen uçak ile İsrail ve Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığını kaydetti.

        Earnest, Obama'nın, daha sonra ulusal güvenlik ekibiyle de bir görüşme yaptığını, Ukrayna'da düşen uçakla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldığını belirtti. Obama'nın, ABD'nin, Ukrayna hükümetini desteklemeye dönük süren çabaları ve olayın aydınlatılmasına yönelik uluslararası bir soruşturmanın hazırlanmasına ilişkin brifing aldığını aktaran Earnest, Obama'nın olayın sebebinin belirlenmesi noktasındaki uluslararası çabalara gerekli tüm desteğin sağlanması talimatı verdiğini ifade etti.

        Obama'nın, ulusal güvenlik ekibiyle görüşmesine, CIA Direktörü John Brennan, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough, Ulusal İstihbarat Direktör Başyardımcısı Stephanie O'Sullivan, Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes'un katıldığı bilgisi verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ