Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama'dan İsrail'e destek!,ABD Başkanı Barack Obama'dan İsrail'e destek,ABD Başkanı Barack Obama İsrail'e destek verdiğini açıkladı

        ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durum hakkında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bugün görüştüğünü söyledi. Obama, 'İsrail'in kendisini savunma hakkını' desteklediğini vurguladı.

        Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Obama, ABD ve müttefiklerinin Gazze'deki krizin tırmanmasından endişe ettiğini söyledi. Obama, "İsrail'in sivil kayıpları en aza indirecek şekilde davranmaya devam etmesini umduğunu" da ekledi.

        Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bölgeyi ziyaret etmeyi planladığını da Netanyahu'ya bildirdiğini aktardı.

        OBAMA, DÜŞÜRÜLEN UÇAK İÇİN RUSYA'YI SUÇLADI

        ABD Başkani Barack Obama, günlük programı dışında yaptığı açıklamada, Malezya Havayolları'na ait, içinde 300'e yakın yolcu bulunan Boeing 777 tipi, MH17 sefer sayılı uçağın Ukrayna-Rusya sınırında düşürülmesi ile ilgili olarak Rusya'yı suçladı.

        Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, düşürülen uçakta hem Hollanda hem de ABD vatandaşı olan Quinn Lucas Schansman'ın da yaşamını yitirdiğini belirtirken, 'Bulgular gösteriyor ki MH17 sefer sayılı uçak, yerden fırlatılan bir füze ile düşürüldü. Eldeki bilgilere göre, Rusya tarafından desteklenen, Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler uçağı yerden attıkları füze ile düşürdü. Rusya'nın silah desteği olmadan ayrılıkçıların bunu yapabilmesi mümkün değil' diyerek, Ukrayna'da bir an önce ateşkes çağrısında bulundu.

        OBAMA'DAN NETANYAHU'YA SİVİL KAYIPLAR UYARISI

        ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısında sivil kayıpları en aza indirgemek için çalışacağını umduğunu söyledi.

        Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, bu sabah Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Görüşmemizde, İsrail'e tüneller üzerinden terörist sızmaları tehdidini durdurma çabaları dahil İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunu konuştuk" ifadesini kullandı.

        Görüşmede, İsrail'in kendini savunma hakkına güçlü desteğini yeniden teyit ettiğini belirten Obama, "Hiçbir ülke, sınırları içerisine roketlerin fırlatılmasını ya da topraklarına tüneller yoluyla teröristlerin sızmasını kabul etmemeli. Hatta Başbakan Netanyahu ile görüşmem sırasında, Tel Aviv'de sirenler çaldı" dedi.

        Obama, ABD ve müttefiklerinin, bölgede gerilimin tırmanması ve daha fazla masum can kayıplarının yaşanması riskine dair derin endişelerini de net olarak ortaya koyduğuna değinerek, "Bu nedenle, İsrail'in, topraklarına roketlerin fırlatılmamasını sağlamaya yönelik askeri çabalarını desteklesek de mevcut askeri kara operasyonlarının tünellerle başa çıkmak için tasarlandığını anladığımızı da söyledik. İsrail'in bu sürece sivil kayıpları en aza indirgeyen bir biçimde yaklaşmaya devam edeceğini umuyoruz ve hepimiz, 2012 Kasım'daki ateşkese geri dönülmesi için sıkı çalışıyoruz" diye konuştu.

        Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Mısır'ın ateşkes girişimini desteklemek için çalıştığını dile getirerek, görüşmede Netanyahu'ya, Kerry'nin, ilave istişarelerin ardından bölgeye seyahat etmeye hazır olduğunu söylediğini de kaydetti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ