Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Obama'dan 'Irak' açıklaması, Obama, Irak'ta Haydar El Abadi'nin hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu

        ABD Başkanı Barack Obama, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Mahsum'unHaydar El Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmesinin ardından, yaptığı açıklamada "ABD, yeni Irak Başbakanı'nın atanmasını memnuniyetle karşılıyor. Irak'ta yeni hükümet bir an önce kurulmalı. Hem Kürt hem Irak ordusuna yardımlarımızı sürdüreceğiz. Irak liderleri, barışçıl çözüm yolları bulmalı." dedi.

        ABD BAŞKAN YARDIMCISI, IRAK BAŞBAKAN ADAYI HAYDAR EL ABADİ'Yİ KUTLADI

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden,Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakan adayı Haydar el Abadi ile telefon görüşmesi yaparak, kendisini kutladı.

        Beyaz Saray'ın açıklamasına göre görüşmede Abadi,Irak'taIrakŞam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı koyma ve tüm topluluklara mensupIraklılar için daha iyi bir geleceği inşa etme kapasitesine sahip geniş temelli, kapsayıcı bir hükümetin kurulması yolunda acilen harekete geçme niyetini ortaya koydu.

        Biden, görüşmede ABD Başkanı Barack Obama'nın da tebriklerini ileterek, Obama'nın "özellikle IŞİD'e karşı mücadelesinde yeni ve kapsayıcı birIrakhükümetine tam destek verme taahhüdünü" yineledi.

        İki lider görüşmede ayrıca, ABD ileIrakarasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşması'nın ekonomik, diplomatik ve güvenlik işbirliği olmak üzere tüm alanlarda tam olarak etkin hale getirilmesi yönünde atılabilecek pratik adımları ele aldı.

        Abadi ve Biden,Irak'ta hükümet kurma süreci ilerledikçe düzenli temaslarını sürdürme kararı aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ