Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Siyahi öfke dinmiyor, Ferguson'da öfke dinmiyor, ABD, Siyahi öfke, Missouri, Ferguson, Michael Brown.

        ABD'nin Missouri eyaletinindeki Ferguson'da silahsız bir siyah gencin öldürülmesini protesto eden gruplar gösterilerini sürdürdü. Reuters'a açıklama yapan görgü tanıkları, polisin, barışçıl gösterinin başlamasının ardından müdahalede bulunduğunu ifade etti.

        Kalabalığa biber gazıyla müdahale eden polis en az dört kişiyi gözaltına aldı.

        Missouri Valisi, 18 Ağustos Pazartesi günü Ulusal Muhafız Birliği'nin göreve başlayacağını ve sokağa çıkma yasağının kalktığını açıklamıştı.

        ABD Başkanı Barack Obama ise Ulusal Muhafız Birliği'nin müdahalesinin sınırı olması gerektiğini vurguladı, Adalet Bakanı Eric Holder'ın bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi.

        Olaylar 9 Ağustos Cumartesi günü 28 yaşındaki polis memuru Darren Wilson’un 18 yaşındaki Michael Brown’u öldürmesiyle başladı. Polis, altı gün sonra Brown'ın bir markette hırsızlık yaparken güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş görüntülerini yayınladı ve Brown’u öldüren polis memurunun adını açıkladı.

        Ancak polisin bu hamlesi gösterilerin şiddetlenmesine yol açtı. Görüntülerin Brown’un ölümünü meşru gösterme amacıyla yayımlandığını savunan eylemciler, tepkilerini çevredeki dükkânları yağmalayarak gösterdi.

        Brown'ın görüntülerinin kaydedildiği market de göstericilerin hedefindeydi. Tepkiler üzerine polis, Brown'u öldüren polis memurunun hırsızlıktan haberi olmadığını açıkladı.

        OLAĞANÜSTÜ HAL, GÖSTERİLERİ DURDURAMADI!

        ABD Başkanı Barack Obama, olayı bağımsız bir şekilde soruşturması için yerel yetkililere talimat vermiş, "Artık barış zamanı" çağrısında bulunmuştu. Ayrıca polis de protestocularla bir araya gelerek diyalog kurdu. Göstericiler de kentteki ırk ayrımcılığına dikkat çekti. 53 kişilik emniyet teşkilatında sadece üç siyah Amerikalının çalıştığına işaret eden protestocular, bölgedeki nüfusun üçte ikisinin siyahlardan oluştuğunu vurguladı. 16 Ağustos Cumartesi günü olağanüstü hâl ilan edildi ancak sokağa çıkma yasağı da protestoların önüne geçmekte yeterli olmadı.

        REUTERS VE AL JAZEERA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ