Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen uyarısı, Dışişleri bakanlığı, Dışişleri, Yemen.

        Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın Dışişleri Bakanlığı ve Sena Büyükelçiliği tarafından yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeye devam etmeleri yararlı olacaktır" denildi.

        Bakanlık, vatandaşların Yemen'e seyahat etmekten imtina etmelerini, bu ülkede bulunan vatandaşların ise ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Yemen’de kamu düzeninin son günlerde önemli ölçüde bozulması nedeniyle, mücbir sebebi olmayan vatandaşlarımızın bu ülkeye seyahat etmekten imtina etmeleri, halen bu ülkede bulunan vatandaşlarımızın ise ayrılmaları tavsiye edilmektedir.

        Vatandaşlarımızın herhalukarda şahsi güvenlikleri için gerekli tüm tedbirleri almaları ve her koşulda müteyakkız bulunmaları, bu bağlamda olası çatışma mahallerinden ve kalabalıklardan uzak durmaları önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeye devam etmeleri yararlı olacaktır.

        Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın, aşağıda irtibat bilgileri kayıtlı Sana Büyükelçiliğimiz ile Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür:

        T.C. Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi

        Adres: P.O. Box. 18371, Behind Hadda Hotel Sana'a, Yemen

        Tel: +967 1 432 890 (6 hat)

        E-posta: embassy.sanaa@mfa.gov.tr

        Konsolosluk Çağrı Merkezi. Tel: +90 312 292 29 29"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ