Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer En tuhaf 10 lanet, Buz adam, Ağlayan çocuk, Umut elması, Koh-i-Nur elması, Süpermen, Bambino, 27 Kulübü, 0888-888-888, Blarney Taşı, Tecumseh.
        1

        Bugün birçoğumuz için lanet kelimesi, inanılması güç, gerçek dışı bir kavram olarak kabul edilir. Ama kabul etmek gerekir ki bu kavram yine de merak uyandırır. Modern ve gelişmiş dünyada, yaşanan bazı sıra dışı olaylara anlam vermek pek de mümkün değil. Bu durumları cazip kılan da anlamlandırılamaz olan bu sihirdir. Bu listedeki lanetler şüphesiz ki bazılarınıza gerçek dışı gelebilir ancak birçoğunuzu heyecanladıracağı kesin. İşte dünyadaki en tuhaf 10 lanet:

        2

        10. Buz adam laneti

        1991 yılında Alpler'de 5 bin yaşında olduğu tahmin edilen bir buz adam bulundu. Buz adamın keşfini takip eden 13 yıl içerisinde onu bulan kişilerden 7'si ilginç şekillerde hayatlarını kaybetti. Bu kişilerden biri trafik kazası sonucu, diğeri çığ düşmesi sonucu, bir diğeri ise bir uçurumdan düşerek hayatını kaybetti. Buz adam, modern zamanların en ünlü lanetlerinden biri olarak biliniyor.

        3

        9. Ağlayan çocuk tablosu

        Hala birçok evin duvarlarını süsleyen bu ağlayan çocuk tablosu bir dönem son derece popülerdi. Ancak zamanla, bu tablonun bulunduğu evlerden ardı ardına yangın ve patlama haberleri geldi. Bu olaylardan sonra, resim “lanetli” olarak anılmaya başladı. Bu tablonun bulunduğu evlerde, yangın her şey kül etse de, bu tablo sağlam kalıyordu.

        4

        8. Umut elması

        Umut elması, dünyanın en ünlü elmaslarından biridir ancak onunla ilişkili de bir lanet var. Dünyanın en değerli ve en büyük mavi elması olan Umut elması, 1600’lerde Hindistan’daki bir tapınaktan, kötülükle savaşan Tanrıça Şiva’nın heykelinden çalındı. otarihten itibaren elmas, kendisine sahip olan herkesi lanetledi. Yıllar boyunca elmasa sahip olan herkes korkunç şekillerde hayatlarını kaybetti. Lanetli elmasın şu anda kimin elinde olduğu bilinmiyor.

        5

        7. Koh-i-Nur elması

        Bu elması çevreleyen lanet de küçük bir fark ile Umut elması lanetine benziyor. Koh-i-Nur elmasına sahip olan her kadın yaşamlarını büyük bir servet ve şans ile geçirirken, elması elinde bulunduran erkekler korkunç ölümler yaşıyor. Bu nedenle elmas için, kadınların en iyi dostu yakıştırması yapılıyor.

        6

        6. Süpermen laneti

        Bugüne kadar Süpermen ile ilgili çekilmiş film ve televizyon dizilerinde, bu karakteri canlandıran aktörlerin birçoğunun ilginç şekilde hayatlarını kaybetmesi bu lanetin sebebi. 1950'lerde bir TV dizisinde Superman'i canlandıran George Reeves, 1951 yılında odasında gizemli bir şekilde ölü bulundu. İntihar ettiğine inanılıyor. Superman'i canlandıran oyuncular arasında en çok tanınan isim Christopher Reeve ise 1995 yılında attan düşerek felç geçirmiş ve 52 yaşında öldüğünde asla tam olarak iyileşememişti.

        7

        5. Bambino laneti

        Amerikan Beyzbol Ligi’nin ilk şampiyonu olan Boston Red Sox, 1918 yılında kazandığı 5. şampiyonluğun ardından şampiyonluğa hasret kaldı. Birçok Red Sox taraftarı, başarısızlığın temelinde ‘kötü talih’in yattığına inanıyor. Bu kötü talih, zamanın kulüp başkanı Harry Frazee’nin takımın efsane isimlerinden Babe Ruth’u 1919 yılında New York Yankees’e satması ile başlıyor. Bu tarihten sonra Red Sox, 5 grup ve 4 konferans şampiyonluğu ile avunurken, ezeli rakipleri New York Yankees’in şansı dönüyor. Nitekim, o tarihte ligin vasat takımlarından olan Yankees için bu transfer, parlak bir dönemin başlangıcı oluyor.

        8

        4. 27 Kulübü

        27 Kulübü adıyla bilinen bu grupta, yaşarken efsane statüsüne ulaşmış rock müzisyenleri yer alıyor. Hepsinin ortak noktası ise 27 yaşında ölmüş olmaları. Son olarak Amy Winehouse bu kulüpteki yerini aldı. Ama ondan önce aralarında Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Robert Johnson ve Jim Morrison gibi unutulmaz isimler bu kulübü zaten efsaneleştirmişti.

        9

        3. 0888-888-888

        Bulgaristan’da 0888 888 888 numaralı hattı son 10 yılda kullanan herkesin hayatını kaybetmesi sonucunda telefon şirketi numarayı iptal etti. Numaranın ilk sahibi Vladamir Grashnov 48 yaşındayken kanserden öldü. Lanetli numara daha sonra Bulgar mafya patronu Konstantin Dimitrov’a geçti. Dimitrov, 31 yaşında bir tetikçi tarafından vuruldu. Daha sonra hatta sahip olan iş adamı Konstantin Dishliev de vurularak öldürüldü.

        10

        2. Blarney Taşı

        İrlanda'da bulunan Blarnet taşı, lanetten ziyade getirdiği şans ile biliniyor. Blarney taşını öpmenin iyi şans ve güzel söz söyleme yeteneği getirdiğine, bu taştan bir parça çalanların ise kötü şans, depresyon ve ekonomik sıkıntılar yaşadığına inanılıyor.

        11

        1. Tecumseh'in Laneti

        160 yıllık bu Kızılderili laneti, sonu sıfır ile biten yıllarda seçilen ABD başkanlarını "trajik" bir şekilde vuruyor. Seçilen başkanlar, çeşitli nedenlerden ya başkanlıklarını yapamıyor ya da yaşamlarını yitiriyor. Shawnee kabilesinin lideri Tecumseh ve o dönem bir peygamber olarak kabul edilen kardeşi Tippecanoe, dönemin ABD başkanı William H. Harrison ile savaşıyordu. Tecumseh savaşın sonrasında Harrison başta olmak üzere Beyaz Saray'da liderlik yapan herkesin öleceğini ilan etti. Tecumseh’in Laneti’nden sonra her 20 yılda bir seçilen başkanlar çeşitli sebeplerden dolayı hayatlarını kaybetti. Abraham Lincoln, James A. Garfield, William McKinley suikaste kurban giderken, William Harrison zatürreden ölmüş ve Warren Harding ise kalp krizi sonrasında gelen inme sonucu hayatını kaybetmişti. John F. Kennedy de unutulmamalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ