Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiltere Peşmerge'ye 9 ton cephane ulaştırdı, İngiltere, Peşmerge, IŞİD, Irak.

        İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAF) Amerli’nin kurtarılmasının ardından Kuzey Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan Kürt Peşmergeler'e 9 ton cephane yardımı ulaştırdığını açıkladı ancak yardımın hangi ülke tarafından yapıldığı belirtilmedi.

        Başka bir ülke tarafından sağlanan ve İngiliz ordusu tarafından sadece nakliyesi yapılan mühimmatın büyük bir kısmının hafif silah olduğu belirtildi.

        RAF’ın ayrıca Peşmergeler'e İngiltere’den gelen, kask ve uyku tulumu gibi 'silah dışı askeri yardım paketleri' ulaştırdığı da kaydedildi.

        BAŞBAKAN SÖYLEMİŞTİ

        İngiltere Başbakanı David Cameron iki hafta önce İngiltere’nin IŞİD’e karşı yürütülen operasyonda oynayacağı rolleri açıklarken “RAF uçaklarının Kuzey Irak’taki Peşmergeler'e, doğu Avrupa ülkelerinden gelen Sovyetler Birliği’nden kalma cephaneleri ulaştıracağını” söylemişti.

        Cameron “Biz Kürtleri destekliyoruz ve Kürtleri desteklemeye devam etmemiz gerektiğini de biliyoruz. İngiltere onlara cephane ulaştırılmasında bir rol oynayacak. Onlar şimdiye dek kullandıklarına benzer silah ve mermiler istiyorlar. Bu cephane onlara ulaştırılıyor ve İngiltere bu süreçte bir rol oynuyor” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ