Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rumlardan Erdoğan'a tepki, Rumlar Erdoğan'a tepkili, Kıbrıs, KKTC, Erdoğan.

        Rum Yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü ziyaretinde Kıbrıs müzakerelerinin parametreleri dışına çıkarak 2 bağımsız devlete dayalı bir çözüm istediğini öne sürerek, bu tutumu eleştirdi.

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni "işgal bölgeleri", Erdoğan’ın resmi ziyaretini ise “yasa dışı ziyaret” olarak niteleyen Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, “Erdoğan 2 devletli çözümden bahsederek, BM'nin ilgili kararlarına, Doruk Anlaşmaları'na ve 2 liderin ortak açıklamasına aykırı, kabul edilemez bir tutum sergilemiştir” dedi.

        Rum medyası da, hükümet sözcüsüne paralel değerlendirmeleri manşetlere taşıdı. En yüksek tirajlı Fileleftheros Gazetesi, Erdoğan’ın 2 devletli çözüm istediğini belirterek hayal kırıklığı yarattığını yazdı.

        Gazete, Erdoğan’ın Rum lider Anastasiades’ten mektup almadığını belirterek Kıbrıs Cumhuriyeti’ni muhatap kabul etmediğini vurguladığını, Rum hükümetinin de buna içerlediğini yazdı.

        Rum basını, Erdoğan’ın “başkalarının mektupları geliyor” sözleriyle Rum hükümetine karşı iğneleyici bir tavır sergilediğini de öne sürdü.

        Rum Politis ve Haravgi gazeteleri ise, Erdoğan’ın 2 kurucu devlete dayalı bir federasyon istediğini, Ankara’nın adil, sürdürülebilir ve kapsamlı çözümü desteklediğini yazdı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kıbrıs ziyaretinde, adada 2 kesimli, siyasi eşitliğe dayalı 2 eşit kurucu devlet temelinde bir çözümü desteklediğini belirterek, bunun BM parametreleri çerçevesinde bir federal çözüm olacağının altını çizmişti.

        Erdoğan, Türk tarafının yapıcı tutumuyla oluşan fırsat penceresinin sonsuza kadar açık kalamayacağı uyarısında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ