Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Bosna Hersek'te maden ocağı çöktü, 3.5 büyüklüğündeki deprem, Bosna Hersek’teki bir madende yer alan iki tünelin çökmesine neden oldu, Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem, Raspotoçye kömür madeninde

        Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem, Raspotoçye kömür madeninde gaz patlamasına neden oldu. Gaz patlaması nedeniyle iki tünel çöktü. Madende bulunan 56 işçiden 22'si içeriden çıkmayı başardı. 34 işçi ise mahsur kaldı.

        Maden ocağının müdürü Esad Çiviç, kurtarma ekiplerinin farklı şehirlerdeki maden ocaklarından Zenitsa'ya ulaştığını belirtti.

        Çiviç, mahsur kalanlarla iletişim kurmaya devam ettiklerini söyledi. İşçilerin idare edebilecekleri kadar temiz havaya erişebildiklerini ifade etti.

        Madendeki koridorun 70 metrelik kısmının yığılan toprak ve diğer materyaller nedeniyle kapandığını söyleyen Çiviç, ''Koridoru ne zaman açabileceğimize dair bir şey söylemek mümkün değil. Şu anda koridorun tamamının mı, yoksa bazı kesimlerinin mi kapalı olduğunu net olarak bilemiyoruz'' diye konuştu.

        Sendikacı Mehmet Oruç da mahsur kalan madencilerin yerin 600 metre altında ve gaz patlamasından etkilenmeyen bir tünelde olduklarını söyledi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ