Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD, IŞİD'in toplu mezarı bulundu, Süleyman Beg.

        Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kurtarılan Süleyman Beg beldesinde, gözleri bağlı olarak infaz edilmiş halde 25 kişinin cesedi bulundu.

        Tuz Hurmatu yakınlarındaki Süleyman Beg beldesine bağlı bir köyde gözleri kapalı infaz edilmiş halde 25 kişinin cesedi bulundu. Bunlar arasında Kürt, Arap ve Türkmenler'in olduğu bildirildi. Bazılarının yüzleri yanmış olduğu için kimliklerinin tespit edilemediği ve adli tıbba gönderildiği bildirildi. Kürt ve Iraklı güçler 1 Eylül günü Süleyman Beg beldesini IŞİD’in elinden almıştı.

        TANKLARI VE UÇAĞI VAR

        IŞİD’in Musul’u işgal etmesinin ardından ele geçirdiği silahlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. IŞİD’in elinde uçak, tank ve benzeri ağır silahların bulunduğu öğrenildi. Musul’daki Irak güçlerine ait askeri birliklerden 700 askeri araç, 40 tank ve Scud füze rampası aldığı belirtildi. IŞİD’in Irak’ta ele geçirdiği silahların büyük bir bölümünü Suriye’ye taşıdığı öğrenildi. IŞİD’in elinde insansız hava aracı, Suriye askerlerinden alınmış 3 helikopter ve 3 uçak da bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ