Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'den Türkiye'ye övgü, ‘Dünyanın unutmayacağı işe imza attınız’, ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Dairesi’nin önemli ismi Simon Henshaw, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacı politikasını överek “Dünyanın hiçbir zaman unutmayacağı bir işe imza

        Bahar BAKIR / HT GAZETE

        bbakir@htgazete.com.tr

        ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Dairesi’nin önemli ismi Simon Henshaw, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacı politikasını överek “Dünyanın hiçbir zaman unutmayacağı bir işe imza attınız. Kendinizle gurur duymalısınız” dedi.

        ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Dairesi Müsteşar Yardımcısı Simon Henshaw, Türkiye’deki temaslarının ardından HABERTÜRK’e konuştu. Türkiye’ye sığınmacı politikası nedeniyle hayranlık duyduğunu ifade eden Henshaw, şunları söyledi:

        LİDERLİĞİNİZ VE TÜRK MODELİ:

        TÜRKİYE’DE İSTİKRAR VAR:

        ABD, Türkiye’nin çabalarını destekleyecek. Şu ana kadar 2.4 milyar dolar yardım yapan ABD, Türkiye’ye 162 milyon dolar insani yardım gönderdi. Bu rakam Türkiye’nin harcadığı milyar dolarların yanında bir hiç. ABD’nin Türkiye’ye verdiği payın az olduğu doğru. Bunun nedeni, Türkiye’nin mülteci politikasının başarılı olması. Türkiye orta gelirli, siyasi açıdan çok istikrarlı. İstikrarı olmayan ülkelere bu fonlar daha çok gidiyor.

        TAHMİN ETMEK ZOR:

        Obama’nın planını açıklamasının ardından yeni bir göç dalgası olur mu tahmin etmek çok zor. Obama’nın söylediği gibi kongre’den terörle mücadele için 5 milyar dolarlık bütçe istedi.

        BİNLERCE MÜLTECİYE KABUL:

        ABD olarak Suriyelileri mülteci olarak kabul edeceğiz. 2015 itibarıyla binlerce kişinin gelmesini bekliyoruz. Son 10 yılda binlerce Iraklıyı da ülkemize almıştık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ