Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer IŞİD'e para gönderirken yakalandıi IŞİD, Suriye, Irak, Türkiye, Avustralya, Bisotel Rieh, Khaled Sharrouf.

        Avustralya merkezli para transfer merkezi Bisotel Rieh'in Irak ve Suriye'de saldırılarına devam eden IŞİD terör örgütüne 200 bin dolar göndermiş olabileceği kaydedildi. Söz konusu şirketin terörist Khaled Sharrouf'un ailesine ait olduğu bildirildi.

        Avustralyalı Müslümanlar için denizaşırı para göndermek konusunda önemli bir yeri olan Sydney merkezli Bisotel Rieh para transferi şirketinin, bu olayın ortaya çıkmasının ardından kapatıldığı belirtildi. Şirketin, terör örgütünün finansmanına önemli ölçüde destek verdiği söyleniyor.

        Emniyet görevlileri tarafından yapılan açıklamada 200 bin dolar üzerinde miktarın Khaled Sharrouf'un en yakın dostlarından biri olan Mohamed Elomar aracılığıyla Dubai üzerinden örgüte iletildiği yönünde şüphelerin olduğu belirtildi.

        Bisotel Rieh şirketinin daha önce de Türkiye üzerinden Lübnan'da eylem gerçekleştiren Suriyeli militanlara yardım gönderdiği iddiaları gündeme gelmiş, bu iddialar şirket tarafından kabul edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ