Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE'de, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Filiz Gencan Akın’ın belediye başkanı seçilmesi, partililer tarafından coşkuyla kutlandı. Partililer, parti binası önünde meşaleler yaktı, davul ve zurna eşliğinde havai fişek atarak kutlama yaptı.

        Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Filiz Gencan Akın, belediye başkanlığına seçildi. Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı olan Akın için, parti binası önünde kutlama yapıldı. Meşaleler yakılan, davul ve zurna eşliğinde oyunlar oynanan kutlamada havai fişekler atıldı.

        'HEP BERABER BAŞARDIK'

        Toplanan partililere konuşan Akın, Edirne için yeni bir gelece inşa edeceklerini söyledi. Akın, "Bu işi hep beraber başardık. Çok gururlu ve mutluyum. Buradan oy veren tüm hemşehrilerime, oy vermeyen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Ben bundan sonra Edirne'nin belediye başkanı olacağım. Hep ne dedik? Ailemiz gün geçtikçe büyüyecek dedik. Biz daha kalabalık olacağız. Daha çok birlikte olacağız dedik. O yüzden bugün de o noktadayız. Hislerimi tarif edemiyorum şu anda. Çok mutluyum ve dediğim gibi artık işimiz bundan sonra başlıyor. Mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Edirne için yeni bir gelecek inşa edeceğiz, bunu yine hep beraber yapacağız. Bu yeni dönem söylemlerimizin eyleme dönüştüğü dönem olacak. O yüzden bizler çok mutluyuz, çok umutluyuz, çok teşekkür ediyorum" dedi.

        'EDİRNE VE TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

        Seçimlerde CHP'nin başarıyla çıktığını söyleyen Akın, "Buradaki sonuçlara odaklandık ama Türkiye'de de çok güzel sonuçlar oluyor. Edirne kazanacak dedik, Türkiye kazanacak dedik, Cumhuriyet kazanacak dedik. Dediğimiz gibi de oldu. O yüzden çok mutluyuz. Burada yereldeki değişim gerçekten çok umut verici. Aynı zamanda Türkiye'de de öyle. Birçok yeri kazandık. Çok mutluyuz. Çok gururluyuz. Bundan sonra artık hem Edirne'de hem Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Ve bu yeni dönem hepimiz için çok güzel olacak" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler