Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Polo ASSN’nin Dünya Başkanı Cummings'ten yatırım açıklaması - Alışveriş Haberleri

        Menekşe ATASELİM-HT GAZETE

        ‘Kralların sporu’ olarak bilinen polodan ilham alan 125 yıllık hazırgiyim markası U.S Polo ASSN, evlere de girdi. ABD ve Kanada’da temsilcisi olduğu poloyu geliştirmeyi hedefleyen markanın Dünya Başkanı David Cummings, “Artık daha aktif bir şekilde ev tekstilinde yer alacağız” dedi. Cummings, U.S Polo’nun farklı ülkelerde de ev tekstil ürünleri olduğunu belirterek, “Ev kategorisinde geçmişte de ürünlerimiz oldu. Bundan böyle daha aktif olmak istediğimiz için yeniden ele alacağız. Türkiye’de bu alana yeni yatırımlar yapabiliriz” diye konuştu.

        BİNİCİ PANTOLONU SATIŞLARI BAŞLIYOR

        Türkiye’de 18 yıldır Aydınlı Grup lisansörlüğünde faaliyet gösteren U.S Polo’nun büyük bir pazarlama kampanyası hazırlayacağını açıklayan Cummings, şöyle devam etti: “Sporla ilgili özel tasarım ürünler sunmak istiyoruz. Çalışmalarımızı hızlandırdık. Alt lisanslama çalışmalarıyla kategorileri genişleteceğiz. Markanın ilham aldığı polo sporuna dair ürünlerimiz var. Polo t-tişört ve beyaz denim bu sporun olmazsa olmazları. Gelecek sezon binici pantolonları da koleksiyona dahil olacak. 125’inci yılımıza özel koleksiyonlar hazırladık.” 2012’de Türkiye’deki ilk polo maçını İstanbul’da organize ettiklerini hatırlatan Cummings, “O maçta ben de takımın kaptanı olarak oynamıştım. Bu etkinliğin tekrarı mümkün. Polo kulübü kurulması ise ancak bir federasyon, devlet desteği gibi katkılarla hak ettiği gibi konumlanabilir. Bu koşullar oluşursa biz de istekli oluruz” dedi.

        CİROSU HER YIL ORTALAMA YÜZDE 22 YÜKSELİYOR

        U.S Polo’nun 2014’te yüzde 10 büyüdüğünü ve küresel cirosunun 1.4 milyar dolara çıktığını belirten David Cummings, markanın 2010-2015 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 22 büyüdüğünü kaydetti. Gelecek dönemde yüzde 15’lik büyüme hedeflediklerini söyleyen Cummings, Türkiye pazarında çok iyi bir yerde olduklarının altını çizdi. Cummings, “Türkiye’nin potansiyelinin yanında Çin ve Brezilya’da da büyüme bekliyoruz. ABD’de çok iyiyiz. Ortadoğu’da genişledik ve Hindistan’da da iyi gidiyoruz” dedi.

        VERGİLER DEĞİL KUR ETKİLİYOR

        Türkiye’de satışta olan ürünlerin yüzde 85 oranında iç piyasada üretildiğine dikkat çeken Cummings, bu nedenle ithalat vergilerinden etkilenmediklerini ifade etti. Cummings, dolar kurundaki artışın ise satın alma ve tedarik kanallarını etkilediğini kaydetti.

        DÜNYA GENELİNDE CİRONUN YÜZDE 29'U AYDINLI'DAN GELİYOR

        2014 yılı ve 2015’in ilk çeyreğinde Türkiye’de 23 yeni mağaza açarak toplam sayıyı 150’ye ulaştırdıklarını belirten David Cummings, yıl sonuna kadar 20 mağaza daha açacaklarını kaydetti. Aydınlı Grup’un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Rusya’da toplam 50 ülkede daha lisansörleri olduğunu hatırlatan Cummings, “135 ülkede toplam 565 mağazamız var ve bunların 274’ünü Aydınlı yönetiyor.

        Toplam cironun yüzde 42’si ABD’den geliyor. İkinci sırada ise yüzde 29 ile Aydınlı Grup var” dedi. Aydınlı Grup’a bağlı ülkelerin 2014 cirosunun 504 milyon olduğunu ve son 5 yılda 3 kat arttığını kaydeden Cummings, “Gelecek 5 yıllık dönemde Aydınlı’nın lisansörler içinde 1 numaraya oturmasını bekliyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ