Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Ev Ekonomisi Dürüm denilince aklınıza ne geliyor? - Alışveriş Haberleri

        Hem doyurucu hem de lezzetlidir. Dürümden bahsediyoruz elbette. Ülkemize gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği dürüm Türk yemekleri arasında favori yerini koruyor.

        Anadolu'da çeşitli otlarla çeşitlendirilen bu lezzet, özellikle Gaziantep mutfağında yeniliyor. Bazısında nar ekşisi oluyor, bazısında acı biber. Ama yanında mutlaka turp olmalı. Hangi kebap hangi tür ekmek ile yeneceğine mutlaka dikkat ediliyor dürüm yapılması gereken kebaplarda ince ekmek gelirken kimi kebapların yanında tırnaklı pide geliyor. Genellikle kebaplar ayran ile servis ediliyor. Şimdilerde klasik dürümün yanında farklı çeşitler de yapılıyor. Mantarlı, light, tavuklu, dönerli... Hepsi de birbirinden lezzetli oluyor.

        Alışılan fast food yemeklerin aksine, evlerimizin tencere yemeği sağlığında ve hafifliğinde pişirilmiş, etli mantarlı, tavuklu sebzeli, yufkaya sarılı dürümler; özel pancar, zeytin veya acı sos ile servis ediliyor... Damakların coşkuyla kucakladığı bu lezzetlerden hangisini tercih edersiniz bilmiyoruz... Ancak yufka dürümlerin lezzeti ve kalitesi, gözlerinizin önünde hazırlanırken ortaya çıkan renk cümbüşünden bile belli oluyor. Ülkemizde de dürümü bu şekilde yapan yerler var. Nişantaşı'nda da şubesi bulunan Yufka Dürüm, Anadolu Yakası'nda da Batı Ataşehir'de açıldı. Burada sağlıklı ve hafif dürüm yeme fırsatını bulabilir, lezzetin doruklarına çıkabilirsiniz. Daha farklı lezzetler deneke isterseniz Bostancı'daki Bizim Dürüm, Taksim'deki Çılgın Dürümcü, Acıbadem'deki Sahra Dürüm, tercih edilebilir. Yok eğer illa "Ben yerinde yemek istiyorum" derseniz. Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep sizlere kapısını açmış durumda. Hem turizm açısından zengin hem kültür açısından doyurucu üç kent, dürüm ve kebap kültürü açısından da göz dolduruyor.

        ADANA DÜRÜM

        Adana Kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özelliği doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde edilmiş olması. Karışım hazırlanırken aşağıda belirtilen maddelerin dışında (Salça, sebze, karabiber iç yağı v.b.) hiçbir madde katılmaz. Ve lavaşla ya da yufkayla sararak yenilir.

        URFA DÜRÜM

        Adana Kebabı'ndan farklı olarak acısız yapılır. Adana'ya göre daha hafif ve daha doyurucu olduğu söylenir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ