Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Temiz havayı kutuda satıyor! - Alışveriş Haberleri

        Çin'deki gösterilerde araçları zarar gören takipçilerine lüks araç hediye eden hayırsever işadamı Çinli multimilyoner Chen Guangbiao bu sefer "tutmaz" deneni yaptı ve temiz havayı kutulara koyup sattı. Milyoner işadamı bu satışlarla şimdi zenginliğine zenginlik katıyor.

        Pekin'deki hava kirliliğine dikkati çekmek için ilginç bir yöntem olarak "temiz hava" sattığını belirten Guangbiao, dağlık bölgelerde kutuladığı temiz havayı şehirde 80 cent'e satmaya başladı.

        Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi bulunan bir hayırsever olan Guangbiao, "Tüm belediye başkanlarına, ülke liderlerine ve büyük şirketlerin yöneticilerine seslenmek istiyorum. Daha fazla kar etmek için çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız çevreyi kurban etmeyelim" diye konuştu.

        GÜNDE 8 MİLYON KUTU!

        Yaklaşık 740 milyon dolar serveti olduğu tahmin edilen Chen, hava kirliliğinin iyice artmasıyla beraber son 10 günde 8 milyon kutunun satıldığını belirtti.

        Çin'de hava kirliliği son zamanlarda iyice artarak insanlar için tehlikeli boyuta ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre hava kirliliğinin 20 PM2.5 düzeyinde olması gerekiyor ve 300 düzeyinin üstü ciddi tehlike yaratıyor. Pekin'deki PM2.5 düzeyi ise son günlerde 500 olarak ölçülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ