Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın, Fed açıklamasından sonra değer kaybetti - Altın Haberleri

        Altın, tutanakların Fed'in son toplantısında bazı politika yapıcıların Haziran ayında faiz artırımına gidilmesi taraftarı olduğunu göstermesinin ardından kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Gümüş kayıplarını dördüncü güne yayarak, yaklaşık bir ayın en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

        Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,196.43 dolara kadar düşerek 2 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 13:03'te 1,196.83 dolara geldi. Altın Şanghay'da son bir haftanın en hızlı kaybını yaşadı.

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        Altın geçen çeyrekte, yatırımcıların Fed'in borçlanma maliyetlerini 2006'dan bu yana ilk kez ne zaman yükseltmeye başlayacağını anlamaya çalışmaları ile birlikte fazla değişmedi. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 17-18 Mart toplantısının dün akşam açıklanan tutanakları, bazı Fed yetkililerinin verilerin ve görünümün Haziran ayında faiz artırımını makul kıldığını düşündüğünü, diğerlerinin ise bu yılın ilerleyen dönemlerinde ya da 2016'da artışı savunduğunu gösterdi.

        Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "FOMC tutanaklarında Haziran ayında faiz artırımına yönelik fikirler bölünmüş olarak kalmaya devam ediyor, ancak 'sabırlı' sözcüğünün kaldırılması bu yılın ilerleyen dönemlerinde bir faiz artırımına yavaşça yaklaştıklarını gösteriyor," dedi ve "Şu anda açıkça görülen, faiz artırımlarının hızının muhtemelen kademeli olacağı" şeklinde görüş bildirdi.

        Tutanaklara göre, bazı FOMC üyeleri, enerji fiyatlarındaki düşüşlerin ve dolardaki güçlenmenin enflasyonu durdurmaya devam edeceğini ve bu nedenle faiz artırımının bu yıl Haziran'dan sonra yapılabileceğini düşünüyor. Bazı politika yapıcılar, ekonominin muhtemelen 2016'ya kadar sıkılaştırmaya hazır olmayacağı görüşünü savunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ