Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Günlük altın fiyatları (12/10/2015) - Altın Haberleri

        Altın, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) bu yıl faiz artırımına gitmeyeceğine dair beklentilerin artmasıyla birlikte yükselişe geçti.

        FED başkanlarından gelen karışık sinyallerin faiz kararı konusundaki bölünmeyi işaret ettiği belirtilirken piyasada bankanın 2015 yılında faiz artırımı yapması ihtimalinin gittikçe düştüğü algısı yayıldı.

        KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        Bu beklentilerle altın yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

        Spot altın yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1.166,80 dolara çıkarak 24 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Ardından 1,164.93 dolara geriledi.

        Altın fiyatları geçen hafta içinde yüzde 1,6 yükseldi.

        GRAM ALTIN 110 LİRAYI AŞTI

        Altının gram fiyatı, yurtiçinde dolar kurundaki ılımlı yükseliş ve doların uluslararası piyasalarda emtia karşısında gerilemesiyle destek bulanons fiyatındaki artışın etkisiyle 110 liranın üzerine çıktı.

        İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 110,22 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 732,00 lira oldu.

        Barclays Plc'ye göre, Perşembe günü açıklanan Fed'in Eylül ayı Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, politika yapıcıların faiz artışının zamanlaması bölünmüş olduğunu gösterdi ve bu durum faizin bu yıl artırılma ihtimalinin düşük olduğuna işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ