Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Turkcell’den 3’üncü çeyrekte 3.3 milyar gelir - Borsa Haberleri

        Turkcell, 2015’in 3’üncü çeyreğinde gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4 artırarak 3 milyar 364 milyon liraya çıkardı. Aynı dönemde şirketin net kârı 631.3 milyon lira olurken 9 aylık kâr rakamı 1.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Turkcell’den yapılan açıklamada, üçüncü çeyrekte hem gelir hem de faiz amortisman vergi öncesi kârda başarılı bir dönem geçirdikleri ifade edilirken, “Rekor rakamlarda, hızlı internet ve servislerin katkılarıyla yüzde 9.9 büyüyen Turkcell Türkiye’nin performansı etkili oldu” denildi.

        Turkcell Türkiye’nin 2015 3. çeyreğindeki toplam mobil abone sayısı ise 34.2 milyon oldu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Yönetim kurulumuz, üst yönetim ve çalışanlarımız arasındaki uyumlu ekip çalışması sayesinde zorlu makroekonomik şartlara rağmen bu çeyrekte de güçlü bir performans sergilemeyi başardık” dedi.

        ‘5G’de de öncü olacağız’

        Kaan Terzioğlu, 3’üncü çeyrek gelirlerini değerlendirdiği açıklamasında, önceki gün yetkilendirme belgesini aldıkları spektrum ihalesiyle şirket olarak yalnızca 4.5G’nin en hızlısı olma hakkını değil, 5G’ye öncülük etme hakkını kazandıklarına da dikkat çekti. Terzioğlu, “Türkiye’ningeleceğine yaptığımız bu yatırımlarla ekonomiye en büyük katkıyı yine Turkcell gerçekleştirmiş olacak” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ