Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsada ralli devam edecek mi? Dolar kaç lira olacak? - Borsa Haberleri

        FULYA ÖKTEM / HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Pazar günü yapılan genel seçim ile AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi piyasalarda siyasi istikrarın tesis edileceği algısı yarattı. Bu pozitif beklentiler de TL'nin Dolar karşısında sert yükselmesine ve borsada ralliye yol açtı.

        Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) dün yüzde 5,4 artarak 2008'den bu yana en hızlı kazanç sağlanmış oldu. Endeks gün içinde 84 bin 354 puana kadar yükseldi. Dolar ise 2.75 TL sınırına yaklaştıktan sonra 2.80 TL seviyelerine çıktı.

        Piyasalarda bayram havası estiren seçim sonuçlarının etkisi ne kadar devam edecek, borsada yükseliş hangi seviyeye kadar devam edecek?

        Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Strateji Danışmanı Cüneyt Paksoy, Borsa İstanbul'daki ralliyi ve endeks için beklentileri HABERTURK.COM için değerlendirdi.

        "DOLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDERSE..."

        Cüneyt Paksoy; "Borsa İstanbul 100 Endeksi'nde 83 bin-85 bin puan direnç eşiği hedefimizdi. O bölgeye geldik. Endeks 83 bin puan üzerinde kalabilirse 85 binlerin geçilme gücüne konsantre olacağız.Gösterge tahvildeki yüzde on altındaki seyir devam ederse, Dolar kuru 2,80 TL altında kalır ve geri çekilme devam 85 bin seviyesini test etmemmiz mümkün olacaktır" dedi.

        HANGİ SEVİYELER BEKLENİYOR?

        Stratejist Cüneyt Paksoy, tek parti iktidarı ile en azından yurtiçi siyasi belirsizlik kavramını ajandasından çıkaran piyasanın küresel hareketlere odaklanacağını, küresel piyasalar derin bir negatiflik içine girmedikçe Borsa İstanbul'da 85 bin seviyesinin test edilmesinin ve geçilmesinin, ardından 88 bin ve hatta 90 bin seviyelerine yükselişin teknik olarak mümkün olduğunu kaydetti.

        BORSADA YÜKSELİŞİ NELER ETKİLER?

        Paksoy, borsada 90 bin puan üzeri denemelerin hükümet kurulması ve ekonomi yönetimi belli olmasının ardından görülebileceğine işaret etti.Bu hafta ABD'de tarımdışı istihdam verisinin takip edileceğini belirten Paksoy, piyasalardaki son yükselişin olumlu algılanan tarımdışı istihdam verisi ile başladığını hatırlattı.

        Cüneyt Paksoy, önümüzdeki haftalarda Aralık ayında faiz artırımı ihtimali yükselen Amerikan Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen açıklamaların da piyasa algısında önemli rol oynayacağının altını çizdi.

        Banka hisselerinde yüzde 13'lere varan ciddi primlere dikkat çeken Paksoy, pozitif bir yurtdışı gündemi ve içeride kurun gevşemeye devam etmesinin borsadaki bayram havasını devam ettireceğini söyledi.Paksoy, olası kar satışları için de öncelikle 81 bin-80 bin ve ardından 79 bin 500-79 bin desteklerini öngördüklerini belirtti.

        Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) seçimden önceki Cuma günü yüzde 1,11 primle 79 bin 409 puandan kapanmıştı.

        "KİLİT SORU: EKONOMİ TAKIMI KİMLERDEN OLUŞACAK..."

        TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte ise gelecek hafta AK Parti hükümetinin Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının beklendiğini ve bu açıklamda ekonomi takımının kimlerden oluşacağının piyasalar açısından önemli bir gösterge olacağını belirtti.

        Işık Ökte; "Ekim ayında tüm kredibilitesi yüksek anket şirketlerinin Adil Gür (A&R) dışında koalisyona işaret etmesi (A&R geçen hafta yüzde 47 AK Parti ile tek parti hükümeti gerçekleşeceğini söyledi) ile piyasa oyuncularının AKP’nin yüzde 49,4 ve 316 milletvekili ile gelen zaferini fiyatlamamış olduğunu görüyoruz" dedi.

        Ökte, Doların 2,72 TL seviyelerine çekilmesi durumunda Borsa İstanbul'da 88 bin 500 seviyenin test edilmesini beklediklerini kaydetti.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        DOLAR 2,50 TL'YE İNER Mİ?

        Nomura International Kredi Analisti Timothy Ash; BusinessHT'ye yaptığı değerlendirmede dolarda 2,50 TL seviyesinin ihtimal dışında olmadığını ancak bu öngörünün oldukça iyimser olduğunu söyledi. Ash, seçimden sonra doların 2,70 seviyesine geleceğini öngördüğünü ve bu düşüncesini koruduğunu dile getirdi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ