Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Fed kararı doları nasıl etkiledi? Dolar ne kadar oldu? 17.12.2015 - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşamki faiz kararının ardından piyasalarda sert fiyat hareketleri yaşandı. Uluslararası piyasalarda dolar,2,9630TL'ye çıktı. Kararın ardından ABD borsalarında yükselişler oldu, Euro/Dolar paritesi 1,09'un altına indi. İlerleyen dakikalarda parite 1,10 sınırına hareketlenince dolar yurtdışında 2,9199TL'ye kadar indi. Euro ise 3,2054 TL'yi gördü.Altının ons fiyatı yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak 1.073 dolara çıktı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Dün akşamki kritik karar sonrasında Türkiye'de piyasalar yeni güne başlangıçyaptı. Dolar güne düşüşle başlarken, kendi para politikasını Fed sıkılaştırmasına endeksleyen Merkez Bankası'nın (TCMB) olası adımları izlenecek. Dolar güne 2,9330 TL, Euro ise 3,1880 TL seviyelerinden başladı. Dolar gün içinde 2,9186 TL'ye euro 3,1686TL'ye kadar indi.

        BORSA YÜZDE 1 ÜZERİNDE DEĞER KAZANDI

        Borsa İstanbul 100 Endeksi de güne primli başladı. Endeks ilk yarıyı yüzde 1'e yakın kazançla geçti. BIST 100 Endeksi ikinci yarıdaartan alımlarlaen yüksek 74 bin 178 puanı gördü. Endeks günü yüzde 1,21 primle 73.711,88 puandan tamamladı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        'PİYASALARI RAHATLATTI'

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Fed kararının açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fed beklentiler doğrultusunda faiz artırarak şimdilik piyasaları rahatlattı gibi" değerlendirmesinde bulundu.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Fed'in faiz artışı kararının beklenen bir gelişme olduğunu, piyasalarda olumlu bir adımolacak algılanacağını belirterek, Türkiye'de faiz indirimi için fırsat kollamakta yarar gördüğünü söyled.

        REKOR SEVİYELERE YÜKSELDİ

        Fed dün sonlanan iki günlük toplantısının ardından beklentiler doğrultusunda faizleri 25 baz puan artırırken, yatırımcılar, bu faiz artışını ABD ekonomisine yönelik güvenin arttığı yönünde yorumladı. Piyasaların önündeki belirsizliğin kalkmasıyla beraber Asya ve ABD piyasalarında hızlı yükselişler görüldü, dolar değer kazandı ve ABD iki yıllık tahvil getirileri rekor seviyelere yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ